Ga aan de slag op mooie locaties in de provincie

Voor Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht zoekt Landschap Erfgoed Utrecht enthousiaste vrijwilligers die een onmisbare bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van het landschap. Vanwege uitbreiding van het aantal werkdagen zijn er nieuwe vrijwilligers nodig. Kennis van landschapsbeheer is niet nodig. Wél enthousiasme, spierkracht en de beschikbaarheid van één dag in de week. Op 30 oktober is er een informatiebijeenkomst.

Een landschapsbeheerploeg bestaat uit een ploegbegeleider die met minimaal 5 vrijwilligers het werk uitvoert. Het werk is erg divers en bestaat uit klussen als onderhoud van de historische tuin van buitenplaatsen, wilgen knotten, het maaien en schonen van poelen, aanleggen en onderhouden van broeihopen voor ringslangen, onderhoud van lanen, aanplanten van bomen en struiken, afzetten van hakhout, maaien en afhooien van hooilandjes en aanleg en onderhoud van hoogstamfruitboomgaarden. Je leert veel over het beheer en onderhoud van het landschap en je komt daarbij regelmatig op  bijzondere plaatsen die veelal niet vrij toegankelijk zijn. Het werkgebied is veelal in de omgeving van Amersfoort en Leusden.

Van jou, als vrijwilliger, wordt verwacht dat je iedere week op vrijdag beschikbaar bent. Je maakt onderdeel uit van een team enthousiaste mensen en doet zeer afwisselend werk op prachtige plekken. Dus wil je jouw spieren aan het werk zetten en het landschap onderhouden? Meld je dan snel aan voor de informatiebijeenkomst op 30 oktober op Landgoed Oostbroek.

Bekijk hier de vacature.

Dit bericht is geplaatst op 26 september 2018.