Help jij mee het Vredelantsepad mooi te houden?

Voor het prachtige Klompenpad Vredelantsepad, in het buitengebied van Vreeland, zoekt Landschap Erfgoed Utrecht een aantal enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Stichtse Vecht met hart voor wandelen. Het Vredelantsepad vormt een rondwandeling van 11 kilometer en loopt over boerenland, langs verdwenen buitenplaatsen en de Vecht. Er zijn inmiddels 111 Klompenpaden in de provincies Utrecht en Gelderland.

Om alle wandelaars optimaal te kunnen laten genieten van dit Klompenpad worden circa 10 vrijwilligers gezocht. Op 27 maart van 20.00 - 21.30 uur is er een informatiebijeenkomst in De Willigen, kaas- en ijsboerderij, aan de Nigtevechtseweg 188, Vreeland. Aanmelden voor de informatieavond kan hier.

Taken
De vrijwilligers controleren per toerbeurt de route minimaal 1x per maand. Bij het nalopen van de route controleer je de markeringen en borden. Daarbij voer je soms wat kleine reparaties en/of snoeiwerk uit en ruim je het eventueel aanwezige zwerfafval op. Grotere problemen worden gemeld bij de coördinator. Als vrijwilliger ben je 4 tot 5 keer per jaar een halve dag beschikbaar. Landschap Erfgoed Utrecht zoekt ook een coördinator die het overzicht houdt en de hierboven genoemde activiteiten goed plant. Je bent de schakel tussen de vrijwilligers, grondeigenaren en Landschap Erfgoed Utrecht.

Indien je nog vragen hebt: vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl of tel 030 220 55 34.

Dit bericht is geplaatst op 13 maart 2019.