Help mee in de historische tuin van Landgoed Zuylestein

Al sinds de 17e eeuw wordt er groente en fruit geteeld op Landgoed Zuylestein. Dit bijzondere landgoed, tussen Amerongen en Leersum, het jachtslot van Stadhouder Fredrik Hendrik, produceerde groenten en fruit voor de prinselijke paleizen te Den Haag. Vandaag de dag tuinieren vrijwilligers onder leiding van een deskundige tuinbaas, in de 17e-eeuwse moestuin op basis van historische én de laatste nieuwe inzichten over biologische wisselteelt, combinatieteelt en permacultuur. Voor het onderhoud van de tuin zijn de eigenaren, samen met Landschap Erfgoed Utrecht, op zoek naar vrijwilligers. Op woensdag 25 april is er een startdag.

Iedereen die belangstelling heeft is welkom in de moestuin op 25 april. U wordt ontvangen om 10.00 uur, krijgt een rondleiding en uitleg over de tuin en het landgoed. Na de lunch steken we de handen uit de mouwen. Om 16.00 uur sluiten we de startdag af en kunt u beslissen of u vrijwilliger wilt worden. Wekelijks wordt er, op woensdag en vrijdag, in de moestuin gewerkt. Op de werkdagen is er altijd een tuinbaas aanwezig voor het begeleiden van de vrijwilligers. U kunt zelf aangeven op welke dag u wilt komen werken.

Aanmelden startdag
De familie De Brauwere werkt met veel elan aan de toekomst van het landgoed. Wilt u helpen om dit eeuwenoude stukje Utrechtse historie in stand te houden? Heeft u groene vingers? Of wilt u deze graag krijgen? Kom dan naar de startdag. U kunt zich hier aanmelden

Groene vingers wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds.
 

Dit bericht is geplaatst op 4 april 2018.