Hoeksteen Boerderij van het Jaar 2016 ingemetseld

In 2016 was het de 25ste keer dat de eervolle onderscheiding Boerderij van het Jaar werd uitgereikt door de Boerderijen Stichting Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht. De familie Rosenboom van Boerderij TRB in Benschop mocht dit jaar de onderscheiding in ontvangst nemen. Op 24 september werd de hoeksteen die hoort bij de onderscheiding Boerderij van het Jaar ingemetseld door Mariëtte Pennarts, gedeputeerde provincie Utrecht.

Boerderij TRB stamt uit 1561 en is mogelijk de oudste boerderij in de Lopikwaard waar nog steeds geboerd wordt. Drie generaties Rosenboom zijn actief op het boerenerf. Het is een modern verbreed agrarisch bedrijf met 120 melkkoeien en paarden, een Gasterij en een boerencamping met uitkijktoren. Dankzij de gastvrijheid van de familie Rosenboom kunnen veel mensen het agrarisch leven en het landschap ook beleven. Kijk voor meer informatie over de winnende boerderij en de andere genomineerden op www.utrechtseboerderijen.nl.

De Boerderijen Stichting Utrecht en Landschap Erfgoed Utrecht streven naar het behoud van de karakteristieke verschijningsvorm van de Utrechtse boerderijen en hun erven. Boerderijbewoners kunnen terecht voor adviezen over verbouwing, restauratie, subsidiemogelijkheden of de inrichting van erf en tuin

Dit bericht is geplaatst op 26 september 2016.