Kom ook een handje helpen in de historische tuin van Huis te Maarn

Opzoek naar een groene uitdaging samen met een gezellige groep mensen? Verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, tussen Maarn en Doorn ligt Landgoed Huis te Maarn. Het Landgoed is samen met Landschap Erfgoed Utrecht op zoek naar vrijwilligers die de familie van Huis te Maarn willen helpen met het onderhouden en behouden van de historische tuin en het omliggende landgoed.

Huis te Maarn is tussen 1906 en 1907 ontstaan toen echtpaar Blijdenstein-van Heek een tuin en park liet aanleggen op een heidevlakte bij Maarn, door tuinarchitect Petrus  Hermannus (Pieter) Wattez. In 1915 werd het huidige witgepleisterde landhuis gebouwd, op de plaats waar in eerste instantie een theehuis stond. Rondom het huis en de historische  tuin- en parkaanleg liggen bossen en weilanden. Het totale landgoed is ca. 200 ha groot. De huidige bewoners onderhouden de historische tuin en park, samen met ca. 6 vrijwilligers, maar zij kunnen wel wat hulp gebruiken bij het snoeien van de taxussen en rododendrons, het zichtbaar houden van de zichtas en het onderhoud aan ornamenten.

Wilt u helpen om deze tuin zijn historische aanzien te laten behouden? Vindt u het leuk om te tuinieren, of wilt u meer leren over de historische tuinaanleg van Huis te Maarn en uw kennis daarna inzetten voor het behoud? Of u nu graag in een groep en liever (soms) alleen werkt, er is een grote verscheidenheid aan werkzaamheden, dus er is altijd een passende klus te vinden. De werkzaamheden vinden op dinsdag plaats.

Kijk op hier voor de vacature of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl

Dit bericht is geplaatst op 14 februari 2017.