Lekker buiten aan de slag op de Natuurwerkdag: doe ook mee

Samen buiten aan de slag, dat kan op 5 november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL de Natuurwerkdag voor de 16e keer op bijna 500 locaties door heel Nederland. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen. In de provincie Utrecht coördineert Landschap Erfgoed Utrecht de meer dan 30 locaties waar mensen mee kunnen doen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.natuurwerkdag.nl.

Opening Natuurwerkdag in de provincie Utrecht
Bij de Natuur Groep Kockengen, die gaat werken in polderreservaat Kockengen, wordt de Natuurwerkdag geopend door Rob van Muilekom, statenlid en fractievoorzitter van de PvdA, en Ivo Brautigam, directeur Landschap Erfgoed Utrecht. Het polderreservaat Kockengen werd in 1979 aangelegd en heeft zich ontwikkeld tot een uniek natuurgebied.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan.

Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar. 

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha en wordt ondersteund door IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Dit bericht is geplaatst op 20 oktober 2016.