Nieuw Klompenpad rond Schalkwijk geopend

Op vrijdag 21 november opende Landschap Erfgoed Utrecht het Lint- en Liniepad. Dit nieuwe Klompenpad wordt in 2 fases opgeleverd, maar vanaf nu kunnen wandelaars al genieten van deze rondwandeling van 12 km in het buitengebied van Schalkwijk. Tijdens de opening werden de initiatiefnemers, Trees Vulto en Ans Schevers, in het zonnetje gezet. Dhr. Geerdes, wethouder gemeente Houten, en Frans ter Maten, directeur Landschap Erfgoed Utrecht, verrichtten de officiële openingshandeling.Het Lint- en Liniepad is ongeveer 12 km lang. Het Klompenpad leidt door het mooie buitengebied van Schalkwijk. Dit nieuwe Klompenpad is door Landschap Erfgoed Utrecht ontwikkeld en mede dankzij de grote betrokkenheid van diverse financiers, grondeigenaren en vrijwilligers tot stand gekomen. Als de 2de fase van dit Klompenpad medio 2015 wordt geopend is er ook een folder beschikbaar.

Voor het Lint- en Liniepad is wel al een app beschikbaar. Met de smartphone in de hand ontdekt u bijzondere plekjes en hoort u interessante achtergrondverhalen van het gebied. Een kaart is overbodig, want de app wijst de weg en u komt meer te weten over de natuur en cultuur. Ontdek zo het mooie buitengebied van Schalkwijk. Wandelen door weilanden, langs een lint van boerderijen, forten en de Lek. Geniet van weidse uitzichten, de rust en ontdek de waterlinie. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie over het Lint- en Liniepad en andere Klompenpaden staat op www.klompenpaden.nl.

Het Lint- en Liniepad is  mede mogelijk gemaakt door Landschap Erfgoed Utrecht, provincie Utrecht, gemeente Houten, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Staatsbosbeheer, Nationale Postcode Loterij en Leader+ (Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland).

 

Dit bericht is geplaatst op 28 november 2014.