Opnieuw recordaantal vrijwilligers Natuurwerkdag

Zaterdag 1 november nam opnieuw een recordaantal van 14.500 vrijwilligers deel aan de warmste nationale Natuurwerkdag ooit. Hiermee is de Natuurwerkdag de grootste vrijwilligersactie in het groen. Landschapsbeheer Nederland organiseerde de Natuurwerkdag voor de veertiende keer. Dankzij de gezamenlijke inzet van vrijwilligers op 488 locaties, kreeg het Nederlandse landschap een grote opknapbeurt. In Utrecht werd op meer dan 40 locaties door 1.050 mensen gewerkt.Vrijwilligers onmisbaar

Zorgden vroeger de boeren voor veel van het onderhoud van de natuur, tegenwoordig is dit vooral het werk van vrijwilligers. Snoeien, zagen, afhooien, poelen opschonen en wilgen knotten, allemaal werk dat nodig is voor het behoud en beheer van het Nederlandse landschap. Landschap Erfgoed Utrecht zet zich in de provincie Utrecht in om deze betrokken bewoners te ondersteunen. Met gereedschap, deskundig advies en veilige werkomstandigheden.

Betrokken politici
De Natuurwerkdag is een mooie dag om jong en oud in aanraking te brengen met landschap dichtbij huis. Ook minister Jeroen Dijselbloem van Financiën werkte mee aan het behoud van zijn woonomgeving: “Iedereen kan wat voor zijn eigen leefomgeving doen’ benadrukte hij. Samen met zo’n 60 à 70 andere vrijwilligers maakte hij vier grafheuvels en een heideveldje vrij van begroeiing. ‘Ik vind het leuk om buiten bezig te zijn en de handen uit de mouwen te steken’, aldus Dijsselbloem, ‘Het is goed om ons landschap en onze natuur ook op deze manier steun te geven’.

Dit bericht is geplaatst op 2 november 2014.