Paasheuvel landgoed Remmerstein hersteld

Landschap Erfgoed Utrecht heeft, in samenwerking met de eigenaren van landgoed Remmerstein, de afgelopen tijd gewerkt aan het herstel van de markante Paasheuvel. StreekFonds Utrechtse Heuvelrug heeft met een financiële bijdrage het herstel van de Paasheuvel mogelijk gemaakt. De Paasheuvel werd in de 18de eeuw aangelegd, maar is in de loop der tijd geërodeerd en begroeid met allerlei planten.Bij de Paasheuvel begon men ooit met het geschikt maken van de achterliggende heide voor bos. Op dit hoogste punt van landgoed Remmerstein kon men vroeger de hele omgeving goed bekijken, waaronder het sterrenbos waar de heuvel het middelpunt van is. Om nog meer de prachtige uitzichten te kunnen genieten stond op de Paasheuvel vroeger ook een theekoepel. Deze is inmiddels verdwenen.

Wat is er precies gedaan om de vervallen Paasheuvel er weer mooi bij te laten liggen? De heuvel is verplaatst naar het midden van de vier lanen en ook weer symmetrisch gemaakt. Vervolgens zijn er struiken op de heuvel aangeplant. De trap die is gemaakt geeft iedereen de gelegenheid om naar de top van de Paasheuvel te gaan en de omgeving te bekijken. Daar ligt ook een steen met een verwijzing naar de dorpen en steden die hier vroeger goed te zien waren.

Landschap Erfgoed Utrecht vindt het belangrijk dat de Paasheuvel wordt behouden voor de toekomst. Maar ook dat de inwoners en de bezoekers van het gebied kunnen ontdekken wat de betekenis van de Paasheuvel is. Daarom is er onderaan de heuvel ook een informatiebord geplaatst.
 

Dit bericht is geplaatst op 24 februari 2015.