Pyramide van Austerlitz verwelkomt 50.000ste bezoeker

Zondag was het zover: de Pyramide van Austerlitz werd dit jaar voor de 50.000ste keer beklommen. “We hoopten dat het zou lukken om in dit jubileumjaar het recordaantal van 50.000 bezoekers te halen op deze bijzondere plek", zegt Hennie Heuff, coördinator vrijwilligers van de Pyramide van Austerlitz. En dat is gebeurd. "Dankzij de mooie zomer en het goede najaar is het zelfs nu al zover." 

De familie Halfschepel uit Bilthoven was de gelukkige. Ze meldde zich rond half 2 bij het loket. Vader Hein kocht een kaartje voor zichzelf en zijn kinderen Mads en Mare. Nadat ze de Pyramide hadden beklommen, ontvingen ze, in aanwezigheid van twee Franse soldaten een pakket met wat lekkers, een kinderboek (Het Raadsel van de Pyramide) en andere leuke informatie over de Pyramide van Austerlitz. De kinderen kregen na de beklimming ook een klimdiploma.

Het is een opsteker dat zo veel mensen dit bijzondere monument uit de Franse Tijd weten te vinden en bereid zijn om een bijdrage te betalen voor de toegang. Met de opbrengst van de entreegelden wordt namelijk het monument onderhouden. Dat het een Rijksmonument is, betekent namelijk niet dat er subsidie is voor het onderhoud. De voorbereidingen voor de onderhoudswerkzaamheden zijn op dit moment in volle gang. Binnenkort zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn.

WIlt u het monument ook bezoeken, dan bent u van harte welkom op zondagen van 12:00 tot 16:00 uur. Vindt u het leuk om mee te doen in ons team? Meldt u dan aan als vrijwilliger!

Nieuwe vrijwilligers 
Om alle bezoekers te kunnen blijven ontvangen bij de Pyramide van Austerlitz zijn altijd nieuwe vrijwilligers nodig. Vindt u het leuk om het verhaal van dit unieke monument levend te houden? Meld u dan bij ons aan als vrijwilliger (onder vrijwilligerswerk). Meer informatie is ook te vinden op www.monumentdepyramidevanausterlitz.nl.

Dit bericht is geplaatst op 25 november 2018.