Sfeervolle lichtjeswandeling bij de Pyramide van Austerlitz

Op vrijdagavond 23 januari staan onze vrijwilligers klaar om u te ontvangen voor een sfeervolle lichtjeswandeling bij de Pyramide van Austerlitz. Onder begeleiding van een gids maakt u een korte wandeling naar het monument. Onderweg wordt u getrakteerd op het verhaal over de Franse tijd en gaat u in het donker de Pyramide op. Na ruim een uur bent u weer terug bij het startpunt en staat er een (warme) consumptie voor u klaar.

Er zijn deze avond 4 startmomenten: 18.30 uur, 19.15 uur, 20 uur en 20.45 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon inclusief toegang tot de Pyramide met gids en een versnapering achteraf. De wandeling is ook geschikt voor kinderen. Er is beperkt plaats dus aanmelden is verplicht. Dat kan via a.driessen@landschaperfgoedutrecht.nl

Over de Pyramide van Austerlitz
Tussen 1795 en 1813 waren de Fransen in ons land. Op en rond de locatie van de Pyramide van Austerlitz bij Woudenberg waren in die periode jarenlang ca. 18.000 (voornamelijk Franse) militairen aanwezig. In en rond het huidige bezoekerscentrum en op het monument de Pyramide van Austerlitz willen wij het verhaal van het belang van deze periode in onze nationale geschiedenis overbrengen. 

Dit bericht is geplaatst op 5 januari 2015.