Spannende familiespeurtocht op Kasteel Amerongen

Kraak samen met je kind de code en volg de spannende familiespeurtocht in de tuin van Kasteel Amerongen. De speurtochten zijn voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. 

Kasteel Amerongen bestaat al 700 jaar en was vroeger een echt kasteel met torens en een ophaalbrug. Verschillende families hebben op Kasteel Amerongen gewoond. Zelfs een Duitse keizer (Wilhelm II) heeft hier anderhalf jaar gewoond. Hij was te gast bij de familie van Aldenburg-Bentinck. Een van de laatste bewoners, Elisabeth van Aldenburg-Bentinck hield heel erg van dieren. Zij had honden, katten en paarden. Zij zorgde ook voor katten en honden die waren verwaarloosd. Toen dat bekend werd brachten allerlei mensen hun zieke dieren naar het kasteel. Het werden er zoveel dat Elisabeth een dierenasiel heeft opgericht. In de tuin vind je verschillende honden- en kattengraven en zelfs een paardengraf. Er staan allemaal verschillende gebouwen op het terrein, namelijk een poortgebouw (dat nu een winkel is), een oranjerie (waar je nu kunt trouwen), paardenstallen (dat nu een café is). Maar ook een kinderhuisje. Dit kinderhuisje is de start van de familiespeurtocht.

Bij het poortgebouw kun je voor €3,50 deze familiespeurtocht kopen. Je krijgt dan een opdrachtenblad, 1 toegangskaartje voor een kind, een (papieren) poezenmuts en een beloning na afloop. Ouders betalen €3,- entree voor de tuin. Kijk voor actuele openingstijden op www.kasteelamerongen.nl.

Rabobank Utrechtse Heuvelrug ontwikkelt samen met  Landschap Erfgoed Utrecht drie speurtochten op prominente erfgoedlocaties in de omgeving. Behalve voor Kasteel Amerongen zijn er ook voor Huis Doorn en de Pyramide van Austerlitz vergelijkbare speurtochten ontwikkeld. Kijk op www.familiespeurtochten.nl voor meer informatie 

 

Dit bericht is geplaatst op 20 oktober 2015.