Veel werk verzet tijdens NLdoet

Het was stralend weer op 11 en 12 maart tijdens de grootste vrijwilligersactie van ons land: NLdoet, georganiseerd door het Oranje Fonds. Landschap Erfgoed Utrecht organiseerde met diverse partners ook leuke klussen. Er is door de deelnemers weer veel werk verzet. Hieronder een korte impressie.

Buitenplaats De Blauwe Meije
Bij de Blauwe Meije in Zegveld gingen 8 vrijwilligers en de eigenaren aan aan de slag om een haag voor mens en dier aan te leggen. De aanleg van de plukplek wordt uitgevoerd in het kader van Lekker Landschap. Een van de deelnemers, Albert: ik fiets hier altijd langs maar was nog nooit op het terrein geweest. Verrassend om te zien hoe het hier uit ziet. Ik kom hier zeker terug om te zien hoe de heg groeit en om er zelf van te plukken!

Cotlandenpad
Bij het Klompenpad Cotlandenpad werkten 5 deelnemers om het pad weer wandelklaar te maken. Er werd een bruggetje afgebroken en een nieuwe gemaakt op landgoed Zuylestein. Ook werd nog op een nieuw bruggetje kippengaas aangebracht. En dat alles met het geluid van de roepende grote bonte specht op de achtergrond.


Steenuilenkasten maken
In Bunnik op boerderij Nieuwe Slagmaat ging een enthousiaste groep van 10 mensen aan de slag om de steenuil een handje te helpen. Na een leuke presentatie over de uilen werd er hard gezaagd en geschroeft. Tussentijds werden de deelnemers nog enigszins afgeleid toen er een lammetje geboren werd.

Kerkuilenkasten maken
Marc van Leeuwen trapte af met een kort verhaal over uilen en uilenbescherming aan de hand van een presentatie. Daarna ging iedereen enthousiast aan het werk! Naast de kerkuilenkasten werden ook steenuilenkasten gemaakt. Na de lunch was er nog een uitleg over weidevogelbescherming. En ruim na 16.00 uur werd de laatste schroef in het deksel geschroefd en was het tijd om het werk te signeren. Een deelnemer: "Het was echt genieten op alle fronten: zowel van het weer als het knutselen. Nu maar hopen dat de uilen van de gastvrijheid van de kasten gebruik gaan maken. Heel spannend wat er dit jaar gaat gebeuren."

Ook werd de monumentale tuin van landgoed Remmerstein in Rhenen opgeknapt en werd de moestuin van De Grift in Zeist opgeknapt en uitgebreid.

Iedereen die zich heeft ingezet willen we natuurlijk bedanken. Kijk ook eens op onze pagina over vrijwilligerswerk.

Dit bericht is geplaatst op 12 maart 2016.