Vrijwilligers gezocht bij de Pyramide van Austerlitz!

De Pyramide van Austerlitz is het hoogtepunt uit de Franse Tijd (1795-1813). Vrijwilligers maken het mogelijk om iedereen van dit bijzondere monument en alle activiteiten eromheen te laten genieten. Nu in dit seizoen dit bijzondere monument weer druk bezocht wordt, zijn er nog vrijwilligers nodig om iedereen te ontvangen, kaartjes te verkopen en bezoekers het verhaal van de Franse tijd te vertellen

Passantengids
Wij zijn op zoek naar mensen die interesse hebben in de geschiedenis van de Franse tijd en het leuk vinden deze kennis met enthousiasme over te dragen aan bezoekers. Op termijn kunt u doorgroeien naar gids voor schoolklassen en andere groepen. U bemenst het bezoekerscentrum van de Pyramide van Austerlitz. U toont de film en vertelt over de geschiedenis. Verder wijst u mensen de weg, attendeert mensen op de mogelijkheid voor een bezoek aan het monument en verkoopt de familiespeurtocht. U bent zelfstandig, proactief en enthousiast en leergierig. U kunt zelf maandelijks uw beschikbaarheid aangeven.

Gastheer/gastvrouw
Verder zoeken wij gastheren en dames die het kassahuis van het monument de Pyramide van Austerlitz willen bemensen. U draagt o.a. zorg voor ticketverkoop en het uitdelen van de ‘klimdiploma’s’aan kinderen. Verder wijst u mensen de weg. U bent zelfstandig, enthousiast en accuraat. U kunt zelf maandelijks uw beschikbaarheid aangeven.

Beide functies kunnen ook gecombineerd worden. U draait dan deels diensten bij het kassahuis van het monument en deels in het bezoekerscentrum. Wij bieden een gezellige werkomgeving met veel zelfstandigheid, vanzelfsprekend wordt u ingewerkt door ervaren vrijwilligers. Eenmaal per 6 weken een vrijwilligersavond, een onkostenvergoeding en een vrijwilligersuitje.

Aanmelden
Bent u enthousiast geworden en heeft u interesse? Neem dan contact op het Steunpunt Vrijwilligerswerk, vrijwilligerswerk@landschaperfgoedutrecht.nl of tel 030 220 55 34.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst op 30 mei 2015.