Vrijwilligers gezocht voor nieuwe hoogstambrigade Utrechtse Waarden

De Vereniging Hoogstamfruit Groene Hart en Landschap Erfgoed Utrecht zoeken enthousiaste vrijwilligers voor een nieuwe hoogstambrigade in de Utrechtse Waarden. De nieuwe vrijwilligersgroep gaat de karakteristieke hoogstamfruitboomgaarden in de Utrechtse Waarden helpen onderhouden. Ook krijgen de nieuwe vrijwilligers kosteloos een cursus aangeboden. 

Veel hoogstamboomgaarden in de Utrechtse Waarden dreigen verloren te gaan. Deze prachtige hoogstamboomgaarden met hun grillige groei, het loof hoog op de stammen en de prachtige bloei in het voorjaar geven het gebied eigenheid en karakter. De nieuwe groep geschoolde vrijwilligers, gaat onder begeleiding van een professional, hoogstambomen in de Utrechtse Waarden onderhouden.

Vereniging Hoogstamfruit Groene Hart en Landschap Erfgoed Utrecht willen de hoogstamboomgaarden voor de streek behouden. Momenteel zijn er nog ruim 200 kleine hoogstamboomgaarden in het gebied, meestal peren-, appel- of kersenboomgaarden. Ze zijn vaak particulier bezit. Veel eigenaren hebben niet de kennis en middelen in huis om hun eigen boomgaard goed te onderhouden. Daarom richten Vereniging hoogstamfruit Groene Hart en Landschap Erfgoed Utrecht een hoogstambrigade op.

Aanmelden:
Aanmelden kan door een e-mail te sturen.

Dit bericht is geplaatst op 11 september 2014.