Vrijwilligers voor inventarisatie landschap gezocht

Landschap Erfgoed Utrecht heeft de afgelopen jaren kleine landschapselementen, zoals knotbomen, houtwallen en houtsingels geïnventariseerd in verschillende delen van de provincie Utrecht. Om over een aantal jaren een compleet beeld te krijgen van alle landschapselementen in de provincie Utrecht zoekt Landschap Erfgoed Utrecht vrijwilligers die willen helpen om de kleine landschapselementen in de Gelderse Vallei in kaart te brengen. Het gaat met name om het buitengebied van de plaatsen Achterveld, Amersfoort, Leusden, Maarn, Maarsbergen, Overberg, Renswoude en Woudenberg. Op woensdagavond 23 april is er een informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerden.

Om de landschapselementen te inventariseren kom je op de mooiste plekjes en leer je je eigen omgeving met heel andere ogen bekijken. Doordat je zo goed moet observeren, krijg je ook steeds meer kijk op het landschap. Het is kortom: leuk, leerzaam en bovenal waardevol. Bent u bereid om 5 tot 10 dagen per jaar kleine landschapselementen te inventariseren in uw eigen woonomgeving? U hoeft geen ervaring te hebben, want in het eerste jaar krijgt u begeleiding om bomen en struiken te leren herkennen.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst
Op woensdagavond 23 april is er een informatiebijeenkomst voor alle geïnteresseerden. Op zaterdag 10 mei is er een praktijkcursus om in het veld te oefenen met inventariseren. U kunt zich hier aanmelden voor de informatiebijeenkomst..

Dit bericht is geplaatst op 27 maart 2014.