Win een Advies op Maat-traject!

Veel musea, historische verenigingen en andere culturele- en erfgoedorganisaties krijgen te maken met vragen als: hoe werf ik nieuwe leden en verbind ik die duurzaam aan de organisatie? Waar vind ik sponsoren? Hoe zorg ik dat de organisatie publiciteit krijgt? De afgelopen vier jaren hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de provincie Utrecht het Advies op Maat-traject ontwikkeld. Het Advies op Maat-traject biedt culturele- en erfgoedorganisaties uit de provincie Utrecht advies aan over organisatievraagstukken. Organisaties kunnen zich inschrijven voor een adviestraject van de SESAM-Academie. Een jury bepaalt welke organisaties het adviestraject ontvangen. Ook in 2018 zijn er 20 adviestrajecten te winnen… en dat is nog niet alles!

Adviestraject 'het Gouden Vraagteken'
De winnende organisaties ontvangen een Gouden Vraagteken waarmee zij vijf dagdelen advies krijgen van een adviseur van de SESAM Academie. Deze gecertificeerde adviseurs begeleiden de organisatie bij vragen over strategieontwikkeling, fondsenwerving, PR en marketing, verandering van bestuursmodel, vrijwilligersbeleid, vergroting van de eigen inkomsten, versterking van de communicatie, of andere vraagstukken. De adviseurs zijn senioren die hun kennis en managementervaring belangeloos inzetten, met als doel het ondersteunen en verder ontwikkelen van vrijwilligersorganisaties en een gezonde financiële basis te creëren.

Vervolgtraject 'het Gouden Uitroepteken'
Na een succesvolle lancering in 2017 gaan we dit jaar verder met het Gouden Uitroepteken, de finale van Advies op Maat. Elke organisatie die een Gouden Vraagteken wint, komt na een jaar in aanmerking voor het Gouden Uitroepteken. Bij het Gouden Uitroepteken staat het resultaat centraal: hoe is het de organisaties vergaan nadat ze met het adviestraject met hun vraagstukken aan de slag zijn gegaan? Welke organisatie heeft het beste, meest innovatieve of duurzame resultaat behaald? Tijdens de finale van Advies op Maat presenteren de finalisten hun resultaten via een korte videopitch.

Deelnemers bepalen zelf óf ze in aanmerking willen komen voor een geldprijs. Dit jaar zullen er maar liefst drie prijswinnaars worden aangewezen. Een deskundige jury beoordeelt welke organisaties er met een geldprijs van € 2.500,-, € 1.500,- of € 1.000,- van door gaan!

Aanmelden
Enthousiast over Advies op Maat? U kunt uw stichting of vereniging van 10 november tot en met 31 december 2017 aanmelden voor Advies op Maat. Vul daarvoor het online aanvraagformulier in.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Arja van Veldhuizen, tel 030 220 55 34 of a.vanveldhuizen@landschaperfgoedutrecht.nl.

Na sluiting van de inschrijftermijn beoordeelt een selectiecommissie die bestaat uit vertegenwoordigers van de provincie Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds, ZIMIHC, Landschap Erfgoed Utrecht en de SESAM Academie alle aanvragen. Aanvragers krijgen half februari 2018 te horen of zij een adviestraject gewonnen hebben. De uitreiking van de Gouden Vraagtekens vindt plaats op 23 maart in het Huis voor de provincie. Houd deze datum dus vrij in uw agenda!

Dit bericht is geplaatst op 15 november 2017.