Voortgezet onderwijs

Docent in het voortgezet onderwijs kunnen terecht bij Landschap Erfgoed Utrecht voor:

  • advies over erfgoed en onderwijs; Landschap Erfgoed Utrecht is hét expertisecentrum voor erfgoededucatie in de provincie Utrecht.
  • GeschiedenislokaalUtrechtWO1.nl met bronnen en opdrachten voor vmbo en havo/vwo over de Eerste Wereldoorlog (onderbouw, bovenbouw, profielwerkstuk).
  • de Utrechtse canons: hier vind je regionale en lokale canons uit de provincie Utrecht. De canonvensters geven over tal van onderwerpen inspiratie waarmee je je lessen kunt verrijken en je de eigen omgeving van de leerlingen bij de les kunt betrekken. Daarnaast is speciaal voor de bovenbouw PO en onderbouw VO de Canon in de Klas ontwikkeld, waarvan de teksten zijn geschreven op leerlingniveau. Uitgangspunt daarvoor was de vraag: wat zie je van de nationale canon terug in de provincie Utrecht?
  • Handig! Vanaf nu vind je eenvoudig al het beschikbare Romeinse lesmateriaal en activiteiten in je eigen provincie op één overzichtelijk en aansprekend onderwijsplatform over de Romeinse Limes.
    Ook leerlingen kunnen hier terecht voor allerlei filmpjes, games en materiaal voor hun werkstuk. Nieuwsgierig? Kijk op http://www.romeinselimes.nl/onderwijs
  • ander erfgoedlesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Dit vind je in het zoekmenu hieronder. Hier staan projecten die zijn ontwikkeld door Landschap Erfgoed Utrecht, die in sommige gevallen zijn overgedragen aan een samenwerkingspartner. Sommige projecten zijn niet meer actueel, maar kun je nog wel gebruiken als inspiratiebron. Onze projecten zijn ook te vinden zijn op gangbare websites zoals Digischool, Cultuurplein en Wikiwijs.

Ons aanbod voor het voortgezet onderwijs is in de afgelopen jaren kleiner geworden. Dat komt doordat de provincie Utrecht haar ambities wat betreft cultuureducatie heeft moeten bijstellen. Als uitvoerende organisatie op het gebied van erfgoededucatie richt Landschap Erfgoed Utrecht zich als gevolg daarvan nu vooral op het primair onderwijs. 

Heb je vragen? Stuur een mail naar onderwijs@landschaperfgoedutrecht.nl

Zoek lesmateriaal