Word vrijwilliger Word donateur

Anton Cruysheer

Anton Cruysheer (1975) groeide op in Vreeland, studeerde Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Utrecht en vervolgens Archeologie en Prehistorie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Na zijn studie werkte hij enkele jaren als archeoloog en erfgoedadviseur in Amersfoort. In 2006 stapte hij over naar ABN AMRO Bank waar hij 12 jaar lang diverse functies bekleedde.

Circa 10 jaar was hij voorzitter van AWN Naerdincklant, een organisatie van vrijwilligers in de archeologie in het gebied tussen de rivieren Eem en de Vecht. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Anton ziet de provincie Utrecht als een "schatkamer aan historische gebouwen, vondsten, verhalen, landschappen en natuur". Het bovengrondse en ondergrondse erfgoed heeft wel aandacht, waardering, nut, duiding en betekenis nodig wil het van betekenis zijn voor bewoners en bezoekers.

De programma's van het LEU bieden daarvoor goede handvatten. In een snel veranderende wereld verwacht hij dat de kwaliteiten van het verleden steeds belangrijker worden: een prachtige uitdaging om aan bij te dragen!

Neem contact op

Anton helpt je graag verder

Deel met je vrienden