Doe mee aan de Natuurwerkdag met een eigen locatie

Op 3 november is het weer landelijke Natuurwerkdag. Elke eerste zaterdag van november zetten duizenden mensen zich in voor de natuur in Nederland op heel veel verschillende locaties. Landschap Erfgoed Utrecht coördineert de Natuurwerkdag in de provincie Utrecht. In 2017 waren er maar liefst 46 locaties waar mensen een dagje konden meehelpen.

Bij het organiseren van een locatie zijn er een aantal dingen die we verwachten van degene die de locatie organiseert. Daarnaast kun je natuurlijk ook wat van verwachten van Landschap Erfgoed Utrecht en de landelijke organisator LandschappenNL.Hieronder staat meer informatie. Dus samen aan de slag voor de Natuurwerkdag!

Ondersteuning Natuurwerkdagteam
- Projectleider: Evelien Kenbeek
- Communicatie Natuurwerkdag: Natalie Joosten

Waarom meedoen aan de Natuurwerkdag?
De Natuurwerkdag is een mooi moment om mensen kennis te laten maken met het werk in het landschap, het hoe en waarom. Ook is het een goede gelegenheid voor vrijwilligersgroepen en organisaties zich te profileren. Concreet:

  • Door landelijke en regionale publiciteit komt jouw initiatief in de schijnwerpers te staan.
  • Je biedt mensen de mogelijkheid om kennis te maken met werken in het landschap.
  • Ervaring leert dat sommige deelnemers blijvend betrokken raken bij het initiatief. Sowieso is de kans groot dat het jaar erop weer deelnemen aan de Natuurwerkdag.
  • Politiek draagvlak nodig? Of een sponsorbijdrage voor nieuw gereedschap? Nodig bijvoorbeeld de wethouder of vertegenwoordigers van de lokale Rabobank uit.

Wat verwachten we van locatieleiders?

Wat kun je verwachten?

Belangrijke documenten

 

Aanmelden locatie
Enthousiast om mee te doen? En nog niet eerder aan de Natuurwerkdag meegedaan? Meld je locatie dan gelijk aan bij Evelien Kenbeek, tel 030 2219 758.