NLdoet 2019 in teken behoud Utrechtse buitenplaatsen

Op 15 en 16 maart 2019 is het NLdoet. Landschap Erfgoed Utrecht zet de Utrechtse buitenplaatsen tijdens deze landelijke vrijwilligersactie centraal. Want het behouden van dit erfgoed voor toekomstige generaties is arbeidsintensief en kostbaar, en eigenaren kunnen daarbij alle hulp gebruiken. Hiervoor zoeken we landgoederen en buitenplaatsen die tijdens NLdoet een leuke klus willen aanbieden. Daarbij kun je denken aan onderhoud aan paden en lanen, herstel en onderhoud van hekken en meubilair, bestrijding van exoten in het bos, klein snoeiwerk, zaaistroken maken in de moestuin, etc.

  • Waarom meedoen aan NLdoet?
    NLdoet krijgt altijd veel aandacht van de media. Door landelijke en regionale publiciteit komt jouw initiatief in de schijnwerpers te staan. Je kunt op 1 of 2 dagen een klus laten uitvoeren waar je normaal niet aan toekomt. NLdoet trekt enthousiaste mensen en soms ook bedrijven die een dagje de handen uit de mouwen willen steken. Het is een mooi moment om mensen kennis te laten maken met het beheer en behoud van buitenplaatsen. En wat daar allemaal bij komt kijken. En wie weet houd je er nieuwe vrijwilligers aan over.

Aanmelden locatie
Enthousiast om mee te doen? Meld je locatie dan gelijk aan bij Pauline Jansen, tel 030 2219 737.

Wat verwachten we van deelnemende locaties?

  • Je biedt mensen de mogelijkheid om kennis te maken met de vele werkzaamheden rond buitenplaatsen.
  • Je zorgt voor geschikte werkzaamheden en een gastvrije ontvangst
  • Je zorgt eventueel voor begeleiding van de werkzaamheden (Landschap Erfgoed Utrecht kan een deel van de locaties begeleiden)

Wat biedt Landschap Erfgoed Utrecht?

  • We ondersteunen je bij werving van vrijwilligers
  • Voor een aantal locaties kunnen we begeleiding van het werk en het uitlenen van gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen verzorgen
  • We kunnen je adviseren over geschikte klussen en de organisatie van de werkdag
  • Voor organisaties die dit zelf niet kunnen, kan Landschap Erfgoed Utrecht publicatie op de Nldoet website verzorgen en financiering (max. €400,-) aanvragen bij NLdoet.

Belangrijke documenten
volgt nog

Ondersteuning NLdoet-team
- projectleider: Pauline Jansen
- projectmedewerker: Evelien Kenbeek
- communicatie NLdoet: Natalie Joosten