Verbreed je kennis

Online je kennis in landschapsbeheer uitbreiden

Basismodules
Veel vaardigheden en kennis leer je vooral in de praktijk, maar een goede basis kun je online vast leggen. Volg één onderstaande modules. Het kost ongeveer 20 minuten en je bent flink wat wijzer. Zo kun je bekwaam aan de slag in natuur en landschap.

Om de modules te volgen vragen we je om je emailadres in te vullen. Op die manier kunnen we je op de hoogte houden van de mogelijkheden om je kennis te verdiepen met aanvullende cursussen.

Je hebt de keuze uit de volgende modules:

De modules werken het best op Chrome, Safari, Firefox en de nieuwste versie van Explorer.

Uitbreiding aanbod
Deze interactieve leermodules zijn ontwikkeld op initiatief van Landschap Overijssel, afgestemd met LandschappenNL. De modules zijn nu ook beschikbaar voor vrijwilligers en andere betrokkenen bij het Utrechtse landschapsbeheer. Op dit moment zijn de inhoudelijke voorbeelden nog vooral gericht op Overijssel . Landschap Erfgoed Utrecht werkt, samen met collega-organisaties, aan algemene versie. Ook willen we in de toekomst meer modules aanbieden. In 2017 verwachten wij de eerste stappen te zetten hierin.

Cursussen
Als je nieuwsgierig bent geworden en meer wilt leren over het bekwaam beheren, dan kun je een cursus op dit gebied bij Landschap Erfgoed Utrecht volgen. Daarbij kun je je verder verdiepen in de achtergrond, maar ook de juiste vaardigheid oefenen onder begeleiding van de deskundige cursusleider. Het volgen van deze cursus gaat makkelijker als je zelf al wat voorwerk hebt verricht door de betreffend leermodule vooraf te volgen. 

Provincie Overijssel, Provincie Utrecht en de Nationale Postcode Loterij maken deze modules mede mogelijk.