Doneer Vrijwilligers

Het digitale werkdagformulier

Veel zelfstandige vrijwilligersgroepen maken al gebruik van het Digitale Werkdagformulier via de website veiligvrijwilligerswerkinhetgroen.nl om hun natuurwerkdagen goed voor te bereiden. Anderen testen het gebruik ervan uit om te kijken of het gebruik van dit hulpmiddel beter is dan de werkdagformulieren die handmatig worden opgesteld. Ondertussen wordt er door de organisaties achter de webapp gewerkt om verbeteringen door te voeren en feedback van gebruikers te vertalen naar oplossingen.

Wijzigingen en aanpassingen in de app:

Herstel fout in geografische positie Digitaal Werkdagformulier
Wie vanaf de lancering met de digitale werkdagformulieren webapp werkt zal wellicht gemerkt hebben dat er tot begin februari 2023 een foutje was bij de geografische positionering van werklocaties. Daardoor kon een locatie die eenmaal was opgeslagen zonder coördinaten, later niet meer veranderd worden via de kaart. Dat is hersteld, en nu is het dus wel mogelijk om de geografische positie van de werklocatie via het kaartje op te slaan. Hoe doe je dat?

Open de kaart door op het kaartsymbool te klikken en volg de stappen:

  1. Klik op de gewenste locatie (er komt een tekst bij te staan dat de positie in het geheugen is opgeslagen). Je kunt corrigeren
  2. Sluit de kaart weer door op het kruisje te klikken of naast de kaart te klikken
  3. Klik op de oranje knop "vervang positie door aangeklikte positie"
  4. Nu staan de coördinaten in het veld Geografische positie
  5. Sla de gegevens op

Jouw groep aanmelden voor het Digitale Werkdagformulier
Is jouw zelfstandige vrijwilligersgroep aangesloten bij Landschap Erfgoed Utrecht en maak je nog geen gebruik van het digitale werkdagformulier maar wil je dit wel uitproberen, ga dan naar veiligvrijwilligerswerkinhetgroen.nl en vraag een account aan. Dit kan ook door een mail te sturen naar m.dacostagomez@landschaperfgoedutrecht.nl met de naam van de vrijwilligersgroep, de contactgegevens en de naam van de coördinator. Dan krijg je van ons een uitnodiging om deel te nemen aan deze webapp. Heb je vragen over het gebruik van de webapp, dan kun je ook op het bovenstaande emailadres terecht!

Dashboard icoon beter zichtbaar (PNG ERBIJ)
Je opent de app en zit in je digitale werkdagformulier, en dan moet je weer terug naar het Dashboard om een nieuwe werkdag aan te maken. Dat was niet altijd even makkelijk aangezien het menu icoontje ‘Dashboard’ heel klein was. Dat is nu aangepast en beter zichtbaar waardoor je makkelijker terug kunt naar het hoofdmenu om een nieuwe werkdag aan te maken.

Oproep
We horen graag of je ook gebruik maakt van de app en of je zaken mist en of alles goed werkt. Opmerkingen kun je mailen naar m.dacostagomez@landschaperfgoedutrecht.nl.

Liever persoonlijk contact?

Michelle helpt je graag verder

Michelle da Costa Gomez

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 2219719 m.dacostagomez@landschaperfgoedutrecht.nl