Doneer Vrijwilligers
Bijzondere Buitendagen

zet je in voor jouw wereld!

Bijzondere Buitendagen

Wil jij een dag je handen uit de mouwen steken voor het landschap en erfgoed bij jou in de buurt? Dat kan tijdens de Bijzondere Buitendagen! Elke maand een andere natuurklus op een andere plek in de provincie Utrecht.

Wat maakt de Bijzondere Buitendag bijzonder? Je gaat aan de slag op unieke locaties. Plekjes die je anders misschien nooit ontdekt zou hebben of waar je normaal niet mag komen. Voorkennis is niet nodig, want de werkdagbegeleider zorgt voor alle informatie om het landschap en erfgoed in dat gebied een handje te helpen.

Elke keer een andere klus
Iedere maand is de klus weer net wat anders. De ene keer sta je te scheppen in de klei om boompjes te planten, de andere keer maak je met de snoeischaar en zaag de hei schoon. Ook het inwinnen van hakhout, het plukken van appels en kappen van rietvelden komt aan bod. Stuk voor stuk leuke klussen.

Soep en een rondleiding 
Naast het werk wordt er op een Bijzondere Buitendag ook gezorgd voor soep tijdens de lunch. De werkdagbegeleider geeft ook een kleine rondleiding en vertelt over de natuur in het gebied. Soms is er een demonstratie bijvoorbeeld van het vlechten van heggen.

Enthousiast geworden? Schrijf je dan in voor een klus. Je vindt ze hieronder. Zit er nog niks voor jou bij? Schrijf je dan in voor de Bijzondere Buitendagen Alert.

Liever persoonlijk contact?

Libby helpt je graag verder

Libby van den Besselaar

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 63 l.vandenbesselaar@landschaperfgoedutrecht.nl