Doneer Vrijwilligers
Groen aan de Buurt

Aan de slag in je omgeving

Groen aan de Buurt

Leefbare buurten door een groenere leefomgeving. Buren die weer met elkaar én met hun omgeving in contact komen. Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. Met Groen aan de Buurt ondersteunen wij deze mensen in de provincie Utrecht!

Met het programma Groen aan de Buurt begeleiden en faciliteren we bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. Onze aanpak is drieledig. We introduceren een participatieve buurtaanpak, waarmee we in elke buurt aan de slag kunnen. Met een voucherregeling stimuleren we zoveel mogelijk kleine initiatieven. En via ons kennisnetwerk verbinden we bewonersinitiatieven met elkaar en zorgen we voor kennisuitwisseling tussen overheden. Juist de samenhang tussen deze drie manieren maakt Groen aan de Buurt tot een succes. Het programma Groen aan de Buurt wordt gefinancierd door de provincie Utrecht.

Door Groen aan de Buurt help ik nu iedere dag mee in de buurt moestuin. Heerlijk en gezellig!
Deelnemer Groen aan de Buurt

Ook aan de slag?

Ben je geïnspireerd geraakt, en zou je ook wel in jouw buurt aan de slag willen met een groen project? Bekijk de mogelijkheden op www.groenaandebuurt.nl! Op deze website vind je een handig stappenplan en informatie over de subsidiemogelijkheden.  

Meer weten over Groen aan de Buurt?

Libby vertelt er graag meer over.

Libby van den Besselaar

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 63 l.vandenbesselaar@landschaperfgoedutrecht.nl