Doneer Vrijwilligers

Bestuurslid Museale zaken

Stadsmuseum Woerden

Oude Rijn

Uren per week:
4
Mogelijke werkdagen:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
ma 19 februari 2024
Soort werk:
Bestuur
Reageer direct

Over de vacature

Heb je hart voor cultuur en wil je als bestuurslid het Stadsmuseum Woerden inhoudelijk begeleiden op het gebied van haar beleid en activiteiten inzake de tentoonstellingen en de collectie?

Het bestuur van Stadsmuseum Woerden staat voor een goed functionerend, laagdrempelig en rendabel museum dat gekend is voor haar rol op het gebied van erfgoed, cultuur en beeldende kunst in Woerden e.o.
Er is een nieuwe langetermijnvisie in ontwikkeling, waarbij de centrale en verbindende rol van het museum op het gebied van Woerdense geschiedenis en kunst leidend is. Daarbij is er aandacht voor cultureel ondernemerschap en de samenwerking met partners binnen en buiten de Woerdense (culturele) gemeenschap. Meer informatie over het Stadsmuseum is te vinden op: www.stadsmuseumwoerden.nl

Het bestuur komt ca. 10 keer per jaar bijeen, deels online. De maximale tijdsbesteding is een dagdeel per twee weken.

Benoeming en honorering
Het bestuurslid museale zaken zal worden benoemd voor een periode van 3 jaar met daarna de mogelijkheid tot verlenging van nog eens 3 jaar. Het betreft een onbezoldigde functie.

Wij vragen:
• museale kennis en (werk)ervaring, gecombineerd met een ondernemende, betrokken en hands-on benadering
• goede contactuele en representatieve vaardigheden en een verbindende opstelling
• een netwerk in de museale wereld
• affiniteit met kunst en cultuurhistorie en gedrevenheid om ook in onzekere maatschappelijke omstandigheden cultuur en het culturele leven voor de regio Woerden verder te ontwikkelen
• initiatiefrijk en gericht op samenwerking met uiteenlopende partijen om zo bij te dragen aan de ontwikkeling van het museum.

Wij bieden:
• een betekenisvolle bestuursfunctie
• uitdagende projecten met een zeer tastbaar resultaat
• samenwerking met deskundige en prettige collega-bestuurders en medewerkers
• een ‘social circle’ van cultuurliefhebbers en de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van culturele evenementen.

Interesse?
Je kunt je interesse kenbaar maken door je CV begeleid met schriftelijke motivering voor 21 maart te mailen naar het bestuurslid HRM, mevrouw L. Biber via lbiber@outlook.com. Het bestuur streeft ernaar de vacature te vervullen voor 1 mei 2024 zodat de overdracht optimaal kan plaatsvinden.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Maarten Kentgens, het huidige bestuurslid Museale zaken, via 06 41 22 16 85.


Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden