Doneer Vrijwilligers

Coronacollectie - digitaal archief ontsluiten

Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen

De Vecht De Venen Vechtplassen

Uren per week:
4-12
Mogelijke werkdagen:
dinsdag, woensdag, donderdag
Plaatsingsdatum:
ma 24 oktober 2022
Soort werk:
Administratie, Digitalisering
Reageer direct

Over de vacature

Over 100 jaar willen onderzoekers zich verdiepen in deze bijzondere periode. Het is van belang dat we daar nu al rekening mee houden. We hebben jouw hulp nodig!


Wie zijn wij?
Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen beheert de archieven van vier gemeenten: Stichtse Vecht, De Bilt, De Ronde Venen en Weesp. Een van onze taken is het verzamelen van kennis en informatie over de regio die van belang kan zijn voor toekomstige generaties. De coronacollectie is daar een goed voorbeeld van. Voor meer informatie over de coronacollectie ga je naar onze website. Ons team van kundige vrijwilligers werkt met veel plezier aan het beschrijven van ons archief.


Wat ga je doen?
Je werkt mee aan het beschrijven van de coronacollectie. De coronacollectie is een verzameling fotoā€™s, films en ander digitaal materiaal dat de gevolgen van de coronacrisis aantoont in de gemeenten De Bilt, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Weesp. Met behulp van inwoners en archiefmedewerkers hebben wij intussen een behoorlijke collectie ingezameld. De beschrijvingen zijn alleen nog erg kort en moeten worden aangevuld. Wij zoeken iemand die ons daarin kan ondersteunen!Het beschrijven van de foto's en andere bronnen gebeurt in een Excel-document. In de daarvoor bestemde vakjes schrijf je per voorwerp op wat er te zien is, wie er te zien zijn, waar het is en wanneer het is. Ook noem je eventuele achtergrondinformatie (meegekomen met de schenking of te achterhalen uit nieuwsbronnen) om het voorwerp beter te kunnen begrijpen.Wie zoeken wij?
Je kunt goed werken met Excel en Google (Google Maps in het bijzonder). Je werkt nauwkeurig en gestructureerd. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, spelling en grammatica. Je bent niet bang om informatie op te zoeken en te vragen. Je bent goed bekend in een van de bij het RHCVV aangesloten gemeenten: De Ronde Venen, De Bilt, Weesp of Stichtse Vecht.Wat bieden wij?
Je werkt aan een afgebakende opdracht, die ongeveer 20 dagen (of 40 dagdelen) in beslag zal nemen. Je hebt snel resultaat van je werk, want zodra de collectie beschreven is wordt deze online beschikbaar gesteld. Je werkt daarnaast mee aan de allereerste digitale collectie van het RHCVV. Je werkt vanuit huis en/of op onze locatie, waarbij contact met een begeleider op meerdere manieren mogelijk is (app, chat, (beeld)bellen en mail). Je wordt onderdeel van een leuke groep vrijwilligers en gezellige organisatie waar ook in coronatijd de vrijwilligers betrokken zijn en in coronatijd worden er geregeld online bijeenkomsten georganiseerd.WAT VRIJWILLIGERS NODIG HEBBEN
šŸ˜‡ Verklaring Omtrent Gedrag
šŸ—£ļø Beheersing van het Nederlands

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden