Doneer Vrijwilligers

Gastvrouw/Gastheer

Museumhuis van Ravesteyn

Utrecht stad

Uren per week:
4
Mogelijke werkdagen:
vrijdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
wo 10 augustus 2022
Soort werk:
Gastvrouw/-heer
Reageer direct

Over de vacature

In het mooie, eigenzinnige woonhuis van architect Sybold van Ravesteyn zijn we opzoek naar gastheren en -vrouwen in de weekenden. Sybold ontwierp dit huis zelf voor zijn gezin in de jaren 30 van de vorige eeuw. Bezoekers van het museumhuis worden uitgedaagd om het huis eigen te maken, zo mogen ze plaats nemen op alle stoelen en alle kasten opendoen. We zijn opzoek naar 'kernvrijwilligers' die het team komen versterken.

Wat doen vrijwilligers?
De Kernvrijwilligers openen de deur, laten het bezoek binnen en scannen de e-tickets. Ze begrijpen hoe de kassa werkt, zijn het aanspreekpunt voor de andere vrijwilligers en krijgen een BHV-cursus. Kernvrijwilligers zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het museumhuis, maar vinden het ook leuk om een praatje te maken met de gasten. In het huis schenken we koffie, thee en sap en worden verse kaaskoekjes gebakken. Veel gasten vinden het leuk om over het huis en de architect te praten.

Wat bieden we vrijwilligers?
Hendrick de Keyser biedt vrijwilligers een werkplek in dit bijzondere huis, samen met andere gezellige vrijwilligers. Je ontvangt een persoonlijke toegangspas waarmee je toegang hebt tot alle Museumhuizen van de vereniging in heel het land. Ook kun je deelnemen aan een interessant lezingen programma. Daarnaast ontvangen alle vrijwilligers korting op onze vakantiehuizen. Kernvrijwilligers ontvangen ook een vaste onkostenvergoeding van €15,50 per gewerkt dagdeel (inclusief reiskosten).
Onze vrijwilligers vinden dit werk vooral leuk door de combinatie met de afwisselende bezoekers en de kunst en architectuur in het Museumhuis.

Wat vragen we?
Hendrick de Keyser zoekt vrijwilligers met goede sociale en communicatieve vaardigheden. Als kernvrijwilliger ben je een maal in de week beschikbaar (vrijdag, zaterdag en zondag). Specifieke voorkennis is niet nodig, interesse in architectuur en/of de geschiedenis van de regio is gewenst. Daarnaast ben je woonachtig in Utrecht of omstreken.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden