Doneer Vrijwilligers

Gastvrouw/gastheer

Museum Veenendaal

Utrechtse Heuvelrug

Uren per week:
minimaal 3,5 uur per week
Plaatsingsdatum:
wo 29 juni 2022
Soort werk:
Gastvrouw/-heer
Reageer direct

Over de vacature

Museum Veenendaal is op zoek naar enthousiaste gastvrouwen en gastheren die ons team willen komen versterken. Als museumvrijwilliger raak je beter bekend met cultureel en historisch Veenendaal, je sociale kring wordt verruimd en je ontmoet interessante mensen! Je komt te werken in een team van ca. 70 vrijwilligers en 2 vaste medewerkers. De gastvrouwen en gastheren komen enkele keren per jaar elkaar voor overleg en jaarlijks maken we een leuke uitstap. Natuurlijk ben je ook altijd welkom bij de evenementen van het museum.

Het inwerken zal enkele malen doordeweeks (bij voorkeur op dinsdag) plaatsvinden. Voor alle dagen kunnen we nieuwe vrijwilligers gebruiken.

De belangrijkste taken zijn:

- Gastvrouw of –heer zijn, de bezoekers informeren over de vaste collectie en de huidige en toekomstige tentoonstellingen en speciale activiteiten.

- Assisteren bij bezoekersenquêtes.

- Receptiewerkzaamheden, ontvangen van gasten voor kantoor, telefoon aannemen en doorverbinden.

- Toezicht houden op de veiligheid van de collectie.

- Toezicht houden op de orde van de balie, de expositieruimtes en de uitstalling van PR-materialen.

- In overleg hulp bij openingen en speciale activiteiten.

- Idealiter ben je enthousiast en gastvrij, heb je een verzorgd uiterlijk en kun je e-mailen en instructies goed lezen en paraat hebben.

Het museum is open van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De museumbalie staat standaard in de gezellige en sfeervolle hal van de Cultuurfabriek. Je werkt altijd in tweetallen. Het rooster wordt 1 x per maand opgesteld. Hierbij wordt gewerkt met vaste dagdelen maar we zullen zo veel mogelijk met je wensen rekening houden. Er zijn ochtenddiensten van 10.00 tot 13.30 uur en middagdiensten van 13.30 tot 17.00 uur. We gaan uit van een minimale beschikbaarheid van drie dagdelen per maand. Vaker? Graag!

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden