Doneer Vrijwilligers

Museumgidsen gezocht!

Museum van Zuilen

De Vecht Utrecht stad

Uren per week:
In overleg
Mogelijke werkdagen:
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
vr 15 april 2022
Soort werk:
Gastvrouw/-heer, Rondleiden / gidsen, Utrechtse geschiedenis
Reageer direct

Over de vacature

Vertel je graag aan anderen het verhaal van Zuilen? Hoor je graag wat bezoekers over Zuilen vertellen? Ben je geïnteresseerd in hoe het sociale leven in Zuilen vroeger was?

Word dan museumgids in het Museum van Zuilen in de historische Werkspoorfabriek. In het museum is de rijke historie van het dorp Zuilen bewaard gebleven. Niet alleen in het museum, maar ook erbuiten: bij veel van onze initiatieven werken we samen met bewoners en instellingen uit de wijk.

In mei starten we met een introductieprogramma voor alle nieuwe museumgidsen. In vier bijeenkomsten leer je alles over Zuilen. Je bent daarna in staat om zelfstandig het verhaal van het museum te vertellen en aan te vullen met jouw eigen ervaringen.

Het Museum van Zuilen is van woensdag t/m zaterdag open van 10.00 – 17.00 uur. We werken in twee diensten per dag. In principe verwachten we dat je minimaal twee diensten per maand bijdraagt aan het museum.

Ben je wél een fan van ons museum, maar heb je andere kwaliteiten dan die van gastheer/-vrouw? Laat het ons weten, we gaan dan samen met je op zoek naar een passende functie, zoals: het voorbereiden en inrichten van tentoonstellingen, het interviewen voor ‘Oral History’, het bijhouden van onze social media of fondsenwerving.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden