Doneer Vrijwilligers

Museumgidsen Museum van Zuilen

Museum van Zuilen

Utrecht stad

Uren per week:
2-4 uur
Mogelijke werkdagen:
woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag
Plaatsingsdatum:
wo 22 mei 2024
Soort werk:
Gastvrouw/-heer, Rondleiden / gidsen, Tentoonstelling, Utrechtse geschiedenis
Reageer direct

Over de vacature

Het Museum van Zuilen vertelt de rijke geschiedenis van dit voormalige dorp. Kom jij als museumgids het verhaal aan onze gasten vertellen?

Vind je het leuk om mensen te ontvangen en zich welkom te laten voelen?
Vind je het leuk om verhalen te vertellen, maar ook om verhalen op te halen?
Vind je het leuk om je te verdiepen in de geschiedenis van Zuilen?

Word dan museumgids in het Museum van Zuilen in de historische Werkspoorfabriek. In het museum is de rijke historie van het dorp Zuilen bewaard gebleven. Niet alleen in het museum, maar ook erbuiten: bij veel van onze initiatieven werken we samen met bewoners en instellingen uit de wijk.

Op 7 september 2024 starten we weer met een introductieprogramma voor alle nieuwe museumgidsen. Je hoeft dus nog geen kennis van Zuilen te hebben, maar wél interesse. In vier bijeenkomsten leer je alles over Zuilen. Je bent daarna in staat om zelfstandig het verhaal van het museum te vertellen en aan te vullen met jouw eigen ervaringen.

Het Museum van Zuilen is van woensdag t/m zaterdag open van 10.00 – 17.00 uur. We werken in twee diensten per dag. In principe verwachten we dat je minimaal twee diensten per maand bijdraagt aan het museum. We zijn daar flexibel in, dus laat horen wat jouw ideeën zijn.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden