Doneer Vrijwilligers
Bijzondere Buitendagen

proeven aan vrijwilligerswerk

Bijzondere Buitendagen

Wil jij een bijdrage leveren aan het behouden en beheren van het landschap en erfgoed in de provincie Utrecht? Dan is dit je kans! Met de Bijzondere Buitendagen kun je proeven aan vrijwilligerswerk zonder je meteen te binden aan een vaste groep. Het enige wat je hoeft te doen is je online aanmelden voor een klus.

De Bijzondere Buitendagen zijn werkdagen op verschillende locaties in de provincie Utrecht. Vaak vinden de Bijzondere Buitendagen plaats op de landgoederen van Utrechtse buitenplaatsen. De groepsgrootte van een klus is zo'n dertig mensen. De locaties en de klussen zijn telkens anders.

Bijzondere Buitendag op Landgoed De Boom (15 juli 2022)

Tijdens de Bijzondere Buitendag op landgoed De Boom bij Leusden is de Amerikaanse vogelkers aangepakt. Deze invasieve exoot kwam in de zeventiende eeuw vanuit Amerika als sierboom naar Nederland. De plant verdringt belangrijke inheemse soorten en moet bestreden worden.

Bijzondere Buitendag in Werkhoven (25 februari 2022)

Op Landgoed Beverweerd in Werkhoven werden wilgen geknot. Wanneer knotwilgen niet onderhouden worden, gaat dat ten koste van de boom. Als een tak arm te dik is, moet deze geknot worden anders scheurt de boom. Naast het werk in de natuur was er ook een rondleiding over het landgoed.

Bijzondere Buitendag in Woudenberg (26 januari 2022)

Op Landgoed Rumelaar in Woudenberg werd tijdens deze Bijzondere Buitendag begroeiing aangeplant. Ook werd een houtwal aangepakt. De deelnemers kregen ook een rondleiding over het landgoed. 

Bijzondere Buitendag in Bilthoven (25 september 2021)

Op deze Bijzondere Buitendag werd een bijzondere ontdekking gedaan; een bloeiende kleine zonnedauw. Daarnaast werkten de deelnemers op landgoed Princenhof in de natuur. Ook was er een rondleiding over het landgoed.

Bijzondere Buitendag in Cothen (25 augustus 2021)

Tijdens deze Bijzondere Buitendag in Cothen werd onder andere gewerkt in de rozentuin van landgoed Rhijnestein. Ook kregen de deelnemers een rondleiding over het landgoed.

Bijzondere Buitendag in Soest (17 juli 2021)

Op de hei in Soest in de nabijheid van het ecoduct werd gewerkt aan het verwijderen van boompjes en struiken zodat er weer ruim baan was voor de hei en de dieren die er leven. Er was een mooie uitleg over de natuur in de omgeving en er was een wandeling over het ecoduct dat normaal niet toegankelijk is.

Liever persoonlijk contact?

Willemijn helpt je graag verder

Willemijn van Hees

Projectleider Klompenpaden en Groen aan de Buurt 030 - 221 97 12 w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl