Word donateur Vrijwilligers
Bijzondere Buitendagen

proeven aan vrijwilligerswerk

Bijzondere Buitendagen

Wil jij een bijdrage leveren aan het behouden en beheren van het landschap en erfgoed in de provincie Utrecht? Dan is dit je kans! Met de Bijzondere Buitendagen kun je proeven aan vrijwilligerswerk zonder je meteen te binden. Het enige wat je hoeft te doen is je online aanmelden voor een klus.

De Bijzondere Buitendagen zijn werkdagen op verschillende locaties in de provincie Utrecht. De groepsgrootte van een klus is zo'n dertig mensen. De locaties en de klussen zijn telkens anders, maar hebben altijd een link met het behouden en beheren van de Utrechtse natuur of het Utrechts erfgoed.

17 juli 2021: Bijzondere Buitendag in Soest

Doel van de dag was het verwijderen van opslag zodat de hei er weer vrij spel kan krijgen. Danielle Schalkwijk heette de groep welkom. Landschapscoördinator bij de gemeente Soest Jan Tupker, vertelde over het gebied tussen de vliegbasis Soesterberg en Soest waar de klus plaatsvond. Wolbertie Ruiter van de Landschapsbeheerploegen Utrecht vertelde over natuurontwikkeling in het gebied, waar de groep aan de slag ging met het verwijderen van jonge dennen, bramen en Amerikaanse eiken.

Liever persoonlijk contact?

Willemijn helpt je graag verder

Willemijn Van Hees

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 12 w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl