Word donateur Vrijwilligers
Groen aan de Buurt

Aan de slag in je omgeving

Groen aan de Buurt

Leefbare buurten door een groenere leefomgeving. Buren die weer met elkaar én met hun omgeving in contact komen. Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. Met Groen aan de Buurt ondersteunen wij deze mensen in de provincie Utrecht!

Met het programma Groen aan de Buurt begeleiden en faciliteren we bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. Onze aanpak is drieledig. We introduceren een participatieve buurtaanpak, waarmee we in elke buurt aan de slag kunnen. Met een voucherregeling stimuleren we zoveel mogelijk kleine initiatieven. En via ons kennisnetwerk verbinden we bewonersinitiatieven met elkaar en zorgen we voor kennisuitwisseling tussen overheden. Juist de samenhang tussen deze drie manieren maakt Groen aan de Buurt tot een succes. Het programma Groen aan de Buurt wordt gefinancierd door de provincie Utrecht.

Door Groen aan de Buurt help ik nu iedere dag mee in de buurt moestuin. Heerlijk en gezellig!
Deelnemer Groen aan de Buurt

Groen aan de Buurt in Lopik

Samen met de gemeente Lopik en woningbouwvereniging de Woningraat wordt gewerkt aan het groener maken van een versteende wijk. 

Bewoners van de Akker en het Veld gaan samen aan de slag met concrete projecten voor hun buurt. 

Wil je op de hoogte blijven van Groen aan de Buurt in Lopik? Neem dan contact op met Hélène Hine via h.hine@landschaperfgoedutrecht.nl.

De ambassadeurs van Groen aan de Buurt Lopik

Ook aan de slag?

Ben je geïnspireerd geraakt, en zou je ook wel in jouw buurt aan de slag willen met een groen project? Bekijk de mogelijkheden op de website! Op deze website vind je een handig stappenplan en informatie over de subsidiemogelijkheden.  

Klik hier voor de website

Meer weten over Groen aan de Buurt?

Hélène vertelt er graag meer over.

Hélène Hine

Programmamanager vrijwilligerswerk 030 - 2219763 h.hine@landschaperfgoedutrecht.nl