Doneer Vrijwilligers
Natuurwerkdag 2022

doe ook mee op 4 en 5 november

Natuurwerkdag 2022

Op 4 en 5 november 2022 steken we in heel Nederland tijdens de Natuurwerkdag de handen uit mouwen om de natuur een handje te helpen. En hulp kan ze zeker gebruiken na deze droge zomer!

Waarom is er een Natuurwerkdag?
Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht. En je ontdekt hoe je een bijdrage leveren aan jouw leefomgeving! De klussen dragen bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Door modderpoelen schoon te maken, komt er meer bijvoorbeeld ruimte voor padden en salamanders. Het vlechten van een takkenril zorgt niet alleen voor een mooie natuurlijke wal, maar biedt ook vele dieren en insecten een schuilplaats. En ga zo maar door. 

Wie kunnen meedoen?
De Natuurwerkdag is voor jong en oud. Je kunt als individu meedoen en anderen leren kennen op de werkdag zelf. Ook kun jij je opgeven als gezin of (vrienden)groep. Kennis of ervaring met natuurwerk is niet nodig. De vrijwilligersgroep die de klus organiseert heeft alle kennis in huis en vertellen daar vol enthousiasme over.

Wat kun je allemaal doen?
Tijdens de Natuurwerkdag is er een grote verscheidenheid aan klussen in en voor de natuur. Denk maar aan afval opruimen, bollen of bomen planten, bomen en struiken verwijderen, broeihopen maken, poelen schoonmaken en egelhuisjes bouwen tot de hei opschonen, maaien, insectenhotels bouwen en nog veel meer!

Hieronder krijg je een idee van de klussen. Er zijn al klussen waarvoor je je kunt aanmelden, ontdek ze hier

Wil je meer weten?

Libby helpt je graag verder

Libby van den Besselaar

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 63 l.vandenbesselaar@landschaperfgoedutrecht.nl