Word donateur Vrijwilligers
Natuurwerkdag 2021

bijna 1.000 deelnemers in de provincie Utrecht

Natuurwerkdag 2021

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2021 was de landelijke Natuurwerkdag. Deze dagen werkten in het hele land 14.470 mensen in het groen, bijvoorbeeld in een natuurgebied in de buurt, in het buitengebied van je eigen dorp of op het landgoed bij een particuliere eigenaar of op het erf van een boer. In de provincie Utrecht kwamen 969 mensen in actie waarvan 165 schoolkinderen. Er waren 49 mooie natuurklussen om aan deel te nemen.

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland!
De Natuurwerkdag is de grootste groene vrijwilligersdag van Nederland. LandschappenNL is initiatiefnemer van de Natuurwerkdag. De Postcodeloterij maakt de Natuurwerkdag mede mogelijk. Landschap Erfgoed Utrecht faciliteert en ondersteunt de activiteiten in de provincie Utrecht.

Deelnemers aan het woord


Foto links:

Dit is Aron uit Utrecht. Hij heeft zijn moeder gevraagd om mee te doen met de Natuurwerkdag. Vroeger deed hij elk jaar mee met zijn scoutinggroep. Hij vond het erg leuk om weer mee te doen.

Foto rechts:
Dit is Simone, ze is al 9 jaar betrokken als coördinator van de Natuurwerkdag. Ze is heel blij dat de Natuurwerkdag 2021 door is gegaan.  Het mooie aan de Natuurwerkdag is dat er af en toe ook mensen actief blijven als vrijwilliger en zich verbinden aan de KNNV Natuurwerkgroep.

Iedereen deed mee!


De Natuurwerkdag is een belangrijke dag om iedereen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk in de natuur. Dit geldt voor inwoners van de provincie, en ook voor bestuurders. Zo werkte gedeputeerde van de provincie Utrecht Hanke Bruins Slot op zaterdag 6 november mee aan het schonen van de poelen in natuurpark De Brink in Zeist. Hier op de foto met Ivo Brautigam, directeur van Landschap Erfgoed Utrecht. In vele andere plaatsen werkten ook wethouders van Utrechtse gemeenten mee. Super, deze betrokkenheid!

Schoolnatuurwerkdag op 5 november

Op vrijdag 5 november kwamen zo’n 165 leerlingen in actie. In Wijk bij Duurstede plantten kinderen van Brede School Het Anker fruitbomen. Bij hun boom kwam een bordje met de klasnaam en de aanplant datum. Op één van de Batterijen aan het Gein in Abcoude schoonde leerlingen van het Montessori Lyceum Amsterdam de sloten. Het water kan er weer goed doorstromen naar de molen en op peil blijven. De leerlingen van groep 7 van de Jan Ligthartschool uit Woudenberg werkten op landgoed Geerestein.


De Schoolnatuurwerkdag werd mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterih, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Dinamo Fonds en KAS Accountants.

Wil je meer weten?

Willemijn helpt je graag verder

Willemijn van Hees

Projectleider Klompenpaden en Groen aan de Buurt 030 - 221 97 12 w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl