Voor de vrijwilligers

Landschap Erfgoed Utrecht ondersteunt jaarlijks meer dan 9.000 vrijwilligers. Veel van hen zijn aangesloten bij één van de meer dan 150 vrijwilligersgroepen in onze provincie. Onze eigen vrijwilligers vinden hier meer informatie. Wil je vrijwilliger worden? Kijk hier.

Scholing en kennisuitwisseling
Het delen van kennis en kunde over erfgoed en landschap is belangrijk voor de uitvoering van ons (vrijwilligers)werk en daarnaast ook erg leuk. Daarvoor bieden we onder andere cursussen en activiteiten voor medewerkers en vrijwilligers. Bijvoorbeeld over vrijwilligersmanagement in musea, motorkettingzagen en bosmaaien, het besturen van een historische vereniging of over hoe veilig te werken. In onze agenda is een actueel overzicht te vinden van de activiteiten. In het cursus overzicht de actuele cursussen. 


Advisering
Vrijwilligers actief in erfgoed en landschap kunnen bij LEU altijd terecht voor een professioneel advies. Landschap Erfgoed Utrecht adviseert onder meer over:

Vrijwilligersdag LEU
De Vrijwilligersdag is een jaarlijks terugkerend evenement in het voorjaar. De Vrijwilligersdag is een dag speciaal voor de vrijwilligers waarmee wij samenwerken en die actief zijn op het gebied van landschap en erfgoed. Met workshops, excursies en rondleidingen zetten we de vrijwilligers in het zonnetje als dank voor hun vrijwillige bijdrage aan erfgoed en landschap. Kijk in de agenda voor meer informatie over de Vrijwilligersdag.