Gereedschap vrijwilligerswerk

Uitleen gereedschap
In onze werkschuur op Landgoed Oostbroek in de Bilt hangt en staat al ons gereedschap. V
rijwilligersgroepen kunnen dit gereedschap lenen voor beheer- en onderhoudswerkzaamheden. Soms gaat het om slechts 5 zagen en soms om wel 200. Vooral voor evenementen, klussen met ladders of bij het opstarten van een nieuwe groep zijn er veel gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen nodig. Mechanisch materiaal wordt niet uitgeleend. Vrijwilligersgroepen die bij ons zijn aangesloten én die beschikken over een Arboplan kunnen gratis gereedschap lenen. 

Het gereedschap is makkelijk te reserveren, geef dit tien dagen voor de datum dat het nodig is via de e-mail door aan Hein Pasman, h.pasman@landschaperfgoedutrecht.nl. Vermeld hierbij welk gereedschap nodig is, datum en tijdstip van ophalen en of je de aanhanger wilt lenen. Wij zorgen er voor dat alles op de gewenste datum klaarstaat bij de werkschuur op landgoed Oostbroek. 

Let op: degene die als eerste reserveert krijgt voorrang op de aanhanger / het gereedschap.Het is voor aangesloten vrijwilligersgroepen ook mogelijk een langdurige bruikleenovereenkomst af te sluiten.

Pilot: Aanhanger voor gereedschap
Het vervoer van grote aantallen gereedschap  in een personenauto kan lastig zijn. Speciaal daarom is het vanaf dit jaar mogelijk om een gereedschapsaanhanger bij ons te lenen. Zo kan het gereedschap heel makkelijk vervoerd en mee het veld in genomen worden. Een trekhaak op je eigen auto is natuurlijk wel noodzakelijk.Welk gereedschap kan geleend worden?
Baggernetten
Batsen
Beugelzaag 21 inch
Driedelige ladders
Eendelige ladders
EHBO dozen
Gaffel (3 punts)
Grijpers (zwerfvuil)
Grondboren
Harken
Heggenscharen
Jirizagen
Pistoolzagen
Plagschoppen
Sloothaken
Snoeischaren
Steekspades
Takkenscharen
Tweedelige ladders
- Zeisen