Landelijke evenementen

Landschap Erfgoed Utrecht doet elk jaar mee aan twee grote landelijke vrijwilligersevementen. In het voorjaar gaat NL Doet van start en op de eerste zaterdag van november organiseren wij de Natuurwerkdag. 

Natuurwerkdag
De Natuurwerkdag wordt georganiseerd door LandschappenNL, in samenwerking met vele provinciale partners. Op honderden locaties verspreid door heel Nederland, werken jaarlijks duizenden mensen, jong en oud, mee om het landschap een opknapbeurt te geven.

Landschap Erfgoed Utrecht coördineert de Natuurwerkdag in de provincie Utrecht. Ongeveer 45 locaties doen ieder jaar mee. Wilt u meewerken op een locatie van de Natuurwerkdag kijk dan even op de website van de NatuurwerkdagElk jaar staan vanaf 1 oktober tot de Natuurwerkdag (eerste zaterdag van november) alle locaties op de website.

Wilt u ook een Natuurwerkdaglocatie organiseren? En heeft u nog niet eerder meegedaan? Neem dan contact op met Evelien Kenbeek. Wij helpen u bij de organisatie van uw locatie en hebben ook promotiematerialen voor u beschikbaar. 

NL Doet
Het Oranje Fonds organiseert elk jaar in maart samen met duizenden organisaties in heel Nederland, de actie NLdoet. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Landschap Erfgoed Utrecht werkt daar graag aan mee. Voor alle locaties kijkt u op de website van NL Doet. Actuele informatie over de activiteiten van Landschap Erfgoed Utrecht kunt u vinden in het nieuwsbericht ''NL Doet''. 

Leuk artikel over NL Doet:

Een dagje klussen voor de steenuil

Wilt u ook een NLDoet locatie organiseren op het gebied van landschap of erfgoed in Utrecht? En heeft u nog niet eerder meegedaan? Neem dan contact op met Helene Hine. Mogelijk kunnen wij u helpen bij de organisatie van uw locatie. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van NL Doet.