historische tuinen

Vrijwilligerswerk in historische tuinen
Op verschillende landgoederen en buitenplaatsen in de provincie Utrecht werken vrijwilligers in de historische  tuinen. De werkzaamheden kunnen zeer divers zijn zoals het onderhouden van bloemborders, rozenperken tot het werken in moestuinen.  De groepen werken meestal onder begeleiding van een tuinbaas of eigenaar van het landgoed zelf. Hij/zij bepaalt ook welke werkzaamheden op de werkdag worden uitgevoerd.

De werkzaamheden in de tuinen vinden vooral plaats in de periode van maart t/m november. Eventueel  kunnen de wintermaanden gebruikt worden om andere klussen op het landgoed te verrichten, bijvoorbeeld onderhoud aan tuinmeubilair of snoei- en  zaagwerkzaamheden.  Hoeveel tijd ben ik tijd?
Op de meeste landgoederen wordt  1 vaste dag per week gewerkt. 
Wat biedt Landschap Erfgoed de vrijwilligersgroepen
Momenteel zijn we bezig met het project “Groene Vingers van Utrecht”.  Het doel is om meer inzicht te krijgen in de behoeften van vrijwilligersgroepen die werken in historische  tuinen. In het najaar van 2014 ronden wij dit project af en zal duidelijk worden  waar wij vrijwilligersgroepen  bij kunnen ondersteunen. Dit kan gaan om inhoudelijke cursussen  - zoals de verzorging van kuipplanten - of trainingen en advies over bijvoorbeeld ARBO, vrijwilligersmanagement of veldhulpverlening.  

Ook vrijwilliger worden?
Is er een landgoed bij jouw in de buurt en heb je interesse om werkzaamheden in de tuin te gaan doen, neem dat contact op met de tuinbaas en/of eigenaar van het landgoed. Kijk op de kaart om te zien welke vrijwilligersgroepen er actief zijn bij jouw in de buurt. Contactgegevens staan vermeld per landgoed onder de button.