Museum vrijwilligers

Vrijwilligerswerk in musea is veelzijdig en gevarieerd. Musea zijn er in alle soorten en maten en datzelfde geldt voor het aantal vrijwilligers dat er meewerkt. Bij musea zijn veel mogelijkheden voor vrijwilligers. Ze zoeken regelmatig rondleiders, gastheren/gastvrouwen, balie-, winkel- of museumcafé- of depotmedewerkers. Ook zijn er musea die mensen zoeken om de website bij te houden, de collectie willen nummeren of onderzoek doen naar de collectie. Per museum zijn de omstandigheden en dat wat geboden wordt divers. Wilt u meer lezen over musea klik dan hier.

Hoeveel tijd ben ik kwijt met dit vrijwilligerswerk?
Hoeveel tijd het vrijwilligerswerk kost, hangt af van de werkzaamheden en de afspraken die u daar zelf over maakt met het museum.


Bron: Museum Veenendaal 

Wat bieden wij vrijwilligers van musea?
Uiteraard wordt u het een en ander aangeboden via het museum zelf maar via Landschap Erfgoed Utrecht is het volgende mogelijk:
- Deelname aan cursussen, klik hier voor ons actuele aanbod.

- Digitale nieuwsbrief vrijwilligers, 3 keer per jaar.
- Jaarlijkse deelname aan de vrijwilligersdag.

Ook vrijwilliger in een museum worden?
Wilt u zich ook inzetten voor een museum bij u in de buurt? Kijk dan op de kaart om te zien welke musea er bij u in de buurt zijn. Of neem contact op met het Steunpunt vrijwilligerswerk: e-mail of 030-2205534. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.