Doneer Vrijwilligers

Weidevogelbeschermer in Lopik of Montfoort

Vereniging Weidevogelbescherming Lopik

Nederrijn en Lek

Uren per week:
4-8
Mogelijke werkdagen:
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag
Plaatsingsdatum:
wo 15 februari 2023
Soort werk:
Weidevogels beschermen
Reageer direct

Over de vacature

Ieder jaar, van ongeveer eind maart tot eind juni, zijn vrijwillig weidevogelbeschermers in de Lopikerwaard 1 of meer keren per week bezig met het zoeken naar nesten van weidevogels. De nesten van grutto, kievit, scholekster, tureluur en enkele eendensoorten zoals krakeend en slobeend, worden opgezocht en gemarkeerd zodat de boer of loonwerker bij werkzaamheden in het maisland of weiland om het nest heen werkt, waardoor de weidevogels verder kunnen gaan met het uitbroeden van hun eieren.

Wij zijn opzoek naar nieuwe vrijwilligers die met ons dit belangrijke beschermingswerk willen doen. We zijn vooral opzoek naar enthousiaste mensen. In het eerste jaar worden ga je namelijk samen met ervaren weidevogelbeschermers op pad. Ook kan men, indien gewenst, een korte cursus volgen; zowel theorie als praktijk.

Binnenkort zijn is één startavond van het weidevogelseizoen op donderdag 16 maart om 20.00 uur van de Lopikse weidevogelbeschermers in buurthuis de Triangel; Benedeneind Noordzijde 468-B in Benschop/Polsbroekerdam. Geïnteresseerden kunnen een email sturen aan info@weidevogelbescherminglopik.nl voor Lopik/Vlist.

Ook in Montfoort/Linschoten zijn ze opzoek naar nieuwe weidevogelbeschermers. Hun startavond is gepland op donderdag 23 maart vanaf 20.00 uur in zalencentrum St. Joseph; Heiliglevenstraat 4 in Montfoort. Bij interesse kun je mailen naar: bestuur@weidevogelbescherming-montfoort.nl .

Indien u meer wilt weten over weidevogelbescherming, bent u op beide avonden welkom.

Sollicitatieformulier

Deel met je vrienden