Word vrijwilliger Word donateur
Natuurwerkdag 2017 09
Samen werken

aan beheer, behoud en beleving

Vrijwilligersprojecten 2021

Groen aan de Buurt

Met het programma Groen aan de Buurt begeleiden en faciliteren we bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. De aanpak is drieledig; we introduceren een participatieve buurtaanpak, waarmee we in elke buurt aan de slag kunnen. Met een voucherregeling stimuleren we zoveel mogelijk kleine initiatieven. En via ons kennisnetwerk verbinden we bewonersinitiatieven met elkaar en zorgen we voor kennisuitwisseling tussen overheden.

Lees meer

Natuurwerkdag 2021

Lekker één dag aan de slag in het groen tijdens de grootste groene vrijwilligersdag in Nederland: dat is de Natuurwerkdag. Op 6 november worden in heel Nederland samen met lokale organisaties klussen georganiseerd waar je samen met anderen aan het werk kunt. In een natuurgebied, in het buitengebied van je eigen dorp of bij een particuliere landeigenaar of boer. Het kan allemaal.

Lees meer

Groene vingers

De provincie Utrecht telt 285 buitenplaatsen, landgoederen en monumentale huizen, vaak met een omliggende tuin of park. Het onderhouden van deze parken en tuinen is een flinke klus. Met het project Groene Vingers ondersteunen we eigenaren bij het vinden van extra handen voor het behoud van deze groene parels.

Deel met je vrienden