Word donateur Vrijwilligerswerk
Vlinder En Bijentuin Woudenberg Gadb 2019
Groen aan de Buurt

Aan de slag in je omgeving

Groen aan de Buurt

Leefbare buurten door een groenere leefomgeving. Buren die weer met elkaar én met hun omgeving in contact komen. Landschap Erfgoed Utrecht, IVN Utrecht en Natuur en Milieufederatie Utrecht zien dat steeds meer mensen aan de slag willen met de natuur in hun eigen buurt. Voor mooier groen, meer biodiversiteit, een beter klimaat of gewoon voor de gezelligheid. Het is onze droom om deze groeiende groep mensen in de provincie Utrecht te ondersteunen!

Met het programma Groen aan de Buurt begeleiden en faciliteren we bewoners en overheden bij het realiseren van groene bewonersinitiatieven. Onze aanpak is drieledig. We introduceren een participatieve buurtaanpak, waarmee we in elke buurt aan de slag kunnen. Met een voucherregeling stimuleren we zoveel mogelijk kleine initiatieven. En via ons kennisnetwerk verbinden we bewonersinitiatieven met elkaar en zorgen we voor kennisuitwisseling tussen overheden. Juist de samenhang tussen deze drie manieren maakt Groen aan de Buurt tot een succes.

 

Door Groen aan de Buurt help ik nu iedere dag mee in de buurt moestuin. Heerlijk en gezellig!
Deelnemer Groen aan de Buurt 2019

Groen aan de Buurt in Lopik

Samen met de gemeente Lopik en woningbouwvereniging de Woningraat zijn er gesprekken geweest met bewoners die hun wijk groener willen maken.

Op 30 juni is er een speciale ideeënavond. Deze vindt niet plaats in een vergaderruimte of achter een beeldscherm, maar in de wijken zelf. De ambassadeurs - bewoners van de wijken de Akker en het Veld - gaan samen met andere bewoners de wijk in om ideeën voor concrete projecten op te doen. 

Wil je op de hoogte blijven van Groen aan de Buurt in Lopik? Neem dan contact op met Hélène Hine via h.hine@landschaperfgoedutrecht.nl.

De ambassadeurs van Groen aan de Buurt Lopik

Ook aan de slag?

Ben je geïnspireerd geraakt, en zou je ook wel in jouw buurt aan de slag willen met een groen project? Bekijk de mogelijkheden op de website! Op deze website vind je een handig stappenplan en informatie over de subsidiemogelijkheden.  

Klik hier voor de website

Meer weten over Groen aan de Buurt?

Hélène vertelt er graag meer over.

Hélène Hine

Programmamanager vrijwilligerswerk 030 - 2219763 h.hine@landschaperfgoedutrecht.nl