Word vrijwilliger Word donateur
J 10. Wijktuin De Esch
De Ronde Venen

wordt groener

Groen aan de Buurt in De Ronde Venen

Iedereen die ideeën had voor een aantrekkelijke, groene en beleefbare omgeving in of rond één van de woonkernen van De Ronde Venen was welkom om ze in te brengen tijdens twee online bewonersavonden. Op 18 februari 2021 zijn vijf ideeën omgezet in concrete plannen. Bekijk de plannen hieronder.

Woon je in een van de woonkernen van De Ronde Venen en wil je meewerken, meld je dan bij de contactpersonen.

Vergroening parkeerplaats –  Abcoude (GROEN+)

Bewonersgroep Abcoude Groen werkt onder andere aan groenvoorzieningen in de bebouwde kom. De komende tijd richten ze zich op de rij steenkorven naast het spoor. Die plek willen ze omtoveren ze tot een klein paradijsje voor de biodiversiteit. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Ellen van Donk via e.vandonk@nioo.knaw.nl of Gay Jannette Walen via walenjgg@kpnmail.nl.

Narcissen aan de Amstel – De Hoef

Elk voorjaar barsten de narcissen van De Hoef in bloeien uit; een prachtig gezicht dat inwoners wel op meer plekken in het dorp zouden willen zien. Daarom slaan zij de handen ineen om ook langs de Amstel in het najaar van 2021 narcissen te planten. Wil je hieraan meewerken? Neem dan contact op met Jaap Gelderloos via jog@stroomzicht.nl.

Oeverbeplanting Karekiet – Mijdrecht

Er gebeurt in Mijdrecht al heel wat om parken en groenstroken mooier en natuurlijker te maken. De Werkgroep Groen Twistvlied-Wickelhof gaat graag nog een stapje verder: in samenwerking met Waternet gaan zij nieuwe, natuurlijke oeverbeplanting realiseren langs de vijverrand aan de Karekiet. Goed voor de vijverecologie en ook nog eens mooi om te zien. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Lydia Graveland via silky-beauty@ziggo.nl.

Bloemenweide Kerkelanden – Vinkeveen

Vinkeveen is binnenkort een bloemenweide rijker. Een groep bewoners maakt van een grasstrook langs de vijverpartij bij Kerkelanden een fijne plek voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten. Ook knappen ze een bankje op, zodat voorbijgangers op deze plek kunnen ontspannen terwijl ze genieten van de bloemenpracht. Wil je meer weten of meedoen? Neem dan contact op met Vivien de Groot via viviendegroot@gmail.com.

Aangeklede bloemenweiden – Wilnis

Buren aan de Pastoor Kannelaan en het Timotheegras hebben twee bloemenweiden voor ogen. Hiermee willen ze hun buurt groener, mooier en gezelliger maken. Er komen boomstambanken en samen met de Woudreus gaan de kinderen werken aan een insectenhotel. Woon je in de buurt en wil je meedoen? Neem dan contact op met Sandra Redeker via s.redeker@kpnplanet.nl.

Liever persoonlijk contact?

Hélène helpt je graag verder

Hélène Hine

Programmamanager vrijwilligerswerk 030 - 2219763 h.hine@landschaperfgoedutrecht.nl