Word vrijwilliger Word donateur
TS 20191102 Natuurwerkdag 168 (1)
De Natuurwerkdag

6 november 2021

Natuurwerkdag 2021

Lekker één dag aan de slag in het groen tijdens de grootste groene vrijwilligersdag in Nederland: dat is de Natuurwerkdag in het kort. In heel Nederland worden er samen met lokale organisaties klussen georganiseerd waar je samen met anderen aan het werk kunt.

In een natuurgebied, in het buitengebied van je eigen dorp of bij een particuliere landeigenaar of boer. Het kan allemaal. In de afgelopen negentien jaar groeide de Natuurwerkdag uit tot een evenement met ruim 600 locaties en 15.000 deelnemers. Landschap Erfgoed Utrecht faciliteert en ondersteunt de activiteiten in de provincie Utrecht.

Meedoen als deelnemer

Knotten, heggen vlechten, hoogstam snoeien, hakken, zagen... heb jij ook zin om lekker buiten aan het werk te gaan? Dan hebben we goed nieuws, de Natuurwerkdag 2021 komt er aan!

Lees meer

Meedoen als locatie


Heb jij nog een klus die geklaard moet worden en wil je in contact komen met nieuwe vrijwilligers? Doe dan mee als locatie!


Als locatie leider zorgt voor een geschikte Natuurwerkdag, bepaalt de doelgroep bepaalt, zet de klus op de website van de Natuurwerkdag, werft deelnemers, monitort de aanmeldingen en zorgt dat er dat er veilig gewerkt wordt. Landschap Erfgoed Utrecht coördineert en ondersteunt de activiteiten van de Natuurwerkdag in de provincie Utrecht.

Wij helpen ook! 
Om de Natuurwerkdag op jouw locatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, doen wij het volgende: 

  • Advies bij het bedenken van geschikte klussen
  • Advies op het gebied van ARBO- en coronamaatregelen
  • Ondersteuning bij het aanmelden van je klus
  • Bedankjes voor de deelnemers
  • Uitlenen benodigd materiaal
  • Hulp bij de werving van deelnemers via persberichten per gemeente, posters, wervende e-mail en advertenties via social media
  • Wij informeren lokale belanghebbenden zoals gemeentes over de klussen en hun mogelijke deelname

Wil je meer weten?

Willemijn helpt je graag verder

Willemijn Van Hees

Adviseur vrijwilligerswerk 030 - 221 97 12 w.vanhees@landschaperfgoedutrecht.nl