Doneer Vrijwilligers
Van Utrechtse Bodem

Kijk, geniet en doe mee

Campagne Van Utrechtse bodem

Landschap Erfgoed Utrecht geeft om de Utrechtse bodem; om wat erin zit, wat eruit komt, wat erop staat en wie er wonen en werken. Samen met vrijwilligers, partners en bedrijven zorgen we voor het behouden en beheren van het landschap en erfgoed in de provincie Utrecht. We organiseren, brengen samen en delen kennis.

In deze campagne nemen we je mee naar al het moois van de Utrechtse bodem met telkens een grote rol voor de gast-hoofdredacteur die een inkijk geeft in zijn werk, agenda en favorieten. In het najaar van 2021 waren collega's Anton Cruysheer, Hein Pasman, Hélène Hine en Dorien Wijstma de gast-hoofdredacteuren. Deze maand is dit Landschap Erfgoed Utrecht directeur Ivo Brautigam.

 • 214

  Vrijwilligersgroepen en organisaties

  In de provincie Utrecht werken wij samen met 214 vrijwilligersgroepen of erfgoedorganisaties. Wij helpen hen bij het vinden van vrijwilligers, het veilig en verantwoord werken en cursussen en inspiratie via lezingen en bijeenkomsten.
 • 6.000

  Vondsten uit de bodem van de provincie Utrecht

  Van de 100.000 bodemvondsten die de afgelopen vijf jaar werden gedaan en geregistreerd in Nederland, kwamen er 6.000 uit de Utrechtse bodem.
 • 108

  Archeologische rijksmonumenten in de provincie Utrecht

  Je vindt ze vooral in de bodem, soms staan ze er ook op. Romeinse forten, grafheuvels, verdwenen middeleeuwse kastelen, dorpen uit de prehistorie en een voormalig kamp uit de tijd van Napoleon. De provincie Utrecht is rijk aan archeologische rijksmonumenten.

Deel met je vrienden