Doneer Vrijwilligers
Erfgoededucatie

anders kijken naar je omgeving

Erfgoededucatie

Leren gaat over groei en je grenzen verleggen. Het gaat ook over nieuwsgierig zijn naar het waarom. Want waarom ziet de omgeving eruit zoals het er nu uitziet? Waarom zijn sommige dingen wel de moeite waard om te bewaren en andere niet? Deze vragen komen aan bod bij erfgoededucatie. Erfgoed kan namelijk die oude fabriekstoren zijn, maar ook de zwart-wit foto bij oma, de waterpomp op het plein of een traditie zoals carnaval. Er zijn talloze mogelijkheden om er op school, in het museum of andere erfgoedinstelling mee aan de slag te gaan. Wil je advies of inspiratie? Wij helpen graag!

Herdenkingsjaar Slavernijverleden

 

Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 is het herdenkingsjaar van het slavernijverleden. Wij besteden daarom extra aandacht aan het Trans-Atlantische slavernijverleden in relatie tot de provincie Utrecht.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren leren over het slavernijverleden. De gevolgen ervan dreunen nog altijd na in de levens van nu. Landschap Erfgoed Utrecht en Kunst Centraal helpen het onderwijs met een overzichtelijke site met informatie en inspiratie om dit onderwerp te verwerken in je lessen.

Bekijk de website

Erfgoed doen?