Doneer Vrijwilligers

Cultuureducatie met Kwaliteit

In het programma Cultuureducatie met Kwaliteit helpen Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht meer dan 60 basisscholen om kunst en erfgoed een stevige plek in hun onderwijs te geven. Wij stimuleren scholen om hun eigen culturele omgeving te ontdekken en betrekken. In de acht Cultuurworkshops Erfgoed bijvoorbeeld leer je hoe je als leerkracht met weinig middelen, veel kunt bereiken.

Hoe kijk je beter naar je omgeving? Met welke blik? Wat vind je daar? En welke creatieve werkvormen kun je toepassen om leerlingen te inspireren? Maar ook zijn er (team)trainingen en inspiratiemomenten. En in de gesprekken op de scholen is er telkens aandacht voor de culturele omgeving: Wat wil je? Wat is er? En wie kan daarbij helpen?

Wat is Cultuureducatie met Kwaliteit?

Cultuureducatie met Kwaliteit is een programma dat scholen helpt hun cultuuronderwijs te versterken en te verbinden aan de ontwikkeling van de school. Je stelt als school zelf een programma op maat samen. Je krijgt een schoolbegeleider die met jou de wensen voor de school formuleert en dit vertaalt naar een activiteitenplan. Daarnaast zijn we actief bij scholen in 9 gemeenten die meedoen aan het collectief programma. Hier zorgt de lokale cultuuraanbieder voor een krachtig programma op alle scholen in de gemeente. Met dit programma willen we dat leerlingen hun talenten ontdekken, hun creatieve (denk)kracht vergroten en de wereld om hen heen ontdekken. Kunst en erfgoed zijn immers onmisbaar in de persoonlijke ontwikkeling van kinderen

Het programma wordt in de provincie Utrecht uitgevoerd door Kunst Centraal, Landschap Erfgoed Utrecht en Het Filiaal theatermakers. Het programma wordt gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Hoe doe je mee?

Als school bepaal je zelf de koers. We voeren individuele programma's uit op zo’n 60 scholen in de provincie. Je stelt als school zelf een programma op maat samen. Je krijgt een schoolbegeleider die met jou de wensen voor de school formuleert en dit vertaalt naar een activiteitenplan. Daarnaast zijn we actief bij scholen in 9 gemeenten die meedoen aan het collectief programma. Hier zorgt de lokale cultuuraanbieder voor een krachtig programma op alle scholen in de gemeente.

>Wil je meer weten of meedoen? Bekijk de animatie hiernaast.

Bezoek de website van Kunst Centraal

Liever persoonlijk contact?

Dorien helpt je graag verder

Dorien Wijstma

Programmamanager erfgoed en onderwijs 030 - 2219773 d.wijstma@landschaperfgoedutrecht.nl