Doneer Vrijwilligers
Digitaliseren

Wij helpen het Utrechts erfgoed

Digitaal erfgoed

De wereld digitaliseert in een hoog tempo. Dit is van invloed op hoe wij met elkaar communiceren, maar ook hoe wij met ons erfgoed en onze collecties omgaan. Deze ontwikkelingen vragen om nieuwe kennis en afspraken hoe we onze collecties voor de toekomst kunnen behouden.

Steunpunt digitalisering

Ben je als erfgoedinstelling bezig met het digitaliseren van je collectie? Dan kun je vragen hebben als: Welke software kan ik het beste gebruiken? Hoe kan ik de auteursrechten goed regelen? Hoe zorg ik voor online zichtbaarheid? Met dit soort vragen kun je terecht bij de digitaal-erfgoed-coaches Marianne de Rijke en Mieke Heurneman. Zij helpen bij vragen over het zichtbaar, bruikbaar en houdbaar maken van je gedigitaliseerde collectie. Marianne voor de musea en Mieke voor historische verenigingen en archiefdiensten.

Sluit je aan bij het Netwerk Digitaal Erfgoed

De coaches werken vanuit het Netwerk Digitaal Erfgoed. Het doel is om de zichtbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van digitaal erfgoed te verbeteren. De gebruiker staat centraal en samenwerking is onmisbaar. Kernwaarden zijn ‘open, verbonden en innovatief’.

Sta jij ook achter deze principes? Onderteken dan het Manifest en laat op deze manier zien dat je deel wilt uitmaken van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Historische vereniging of archief?

Mieke helpt je graag verder

Mieke Heurneman

Adviseur geschiedenis en onderwijs / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219770 m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl

Museum?

Marianne helpt je graag verder

Marianne de Rijke

Senior adviseur musea en erfgoed / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219782 M.deRijke@landschaperfgoedutrecht.nl