Doneer Vrijwilligers

Publieksbereik

Historische verenigingen delen hun passie en kennis over de lokale geschiedenis graag met anderen. Dat gebeurt op allerlei manieren: via rondleidingen, het eigen tijdschrift, lezingen, routes, tentoonstellingen, etc. Hoe bereik je nog meer of een ander publiek? Landschap Erfgoed Utrecht kan je hierover adviseren. Neem met vragen gerust contact op met Mieke Heurneman.

Verhalenplatform UtrechtAltijd:

UtrechtAltijd biedt historische verenigingen een extra podium om een nog breder en groter publiek te bereiken:

  • alle Utrechtse historische verenigingen hebben als erfgoedorganisatie een eigen pagina op UtrechtAltijd
  • ze kunnen hier hun verhalen delen, die ook via de social media van UtrechtAltijd worden gepromoot
  • activiteiten van historische verenigingen bereiken een groot publiek via de Doen-pagina en social media van UtrechtAltijd


Inspiratie voor jubileum, Open Monumentendag of Maand van de Geschiedenis: If This House Could Talk
Het project If This House Could Talk (VS) daagt bewoners op een laagdrempelige manier uit om zich te verdiepen in de geschiedenis van hun eigen huis en om informatie daarover via een bord in de tuin te delen met buurtgenoten en andere voorbijgangers. Dat gebeurt tijdens een jaarlijkse feestweek met als titel: ‘Yankee Homecoming’. Hier vind je een presentatie Jack Santos, initiatiefnemer van dit project in Newburyport. Bekijk vooral ook de website van het project, waar meer te lezen is over de aanpak en de organisatie en waar je kunt zien hoe bewoners aangesproken en enthousiast gemaakt worden.

Meer tips over publieksbereik:

Liever persoonlijk contact?

Mieke helpt je graag verder

Mieke Heurneman

Adviseur geschiedenis en onderwijs / digitaal-erfgoed-coach 030 - 2219770 m.heurneman@landschaperfgoedutrecht.nl